“Havza termal turizm merkezi olsun”

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'in talepleriyle ilgili Ankara'da bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

“Havza termal turizm merkezi olsun”

           AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile birlikte Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda ziyaretler gerçekleştirdi.

          Milletvekili Demir, Başkan İkiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'i ziyaret etti. Ziyarette, Havza'daki termal su kaynaklarının daha iyi değerlendirilmesi amacıyla, yatırımcıların bölgeye yönlendirilmesi konuşuldu. Turizmle ilgili yapılması gerekenlerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'e yapılan ziyarette de, ilçeye Fen Lisesi açılması konusu görüşüldü.

                                      GELİŞİM İÇİN ÖNEMLİ

           Ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Milletvekili Demir, "Havza'da çıkan sıcak su kaynaklarının daha verimli kullanılması için yatırımcıların ilçeye gelmesi isteniyor. Bu konuda Sayın Dursun'dan termal su kaynaklarıyla ilgili yatırım yapmak isteyen işadamlarının ilçeye yönlendirilmesini talep ettik. Bu Havza'nın gelişimi açısından önemlidir. İnşallah gereken neyse yapılması için hep birlikte konuyu takip edeceğiz. Ayrıca Havza'da Fen Lisesi kurulması düşünülüyor. Bununla ilgili de Sayın Erdem'i ziyaret ederek, bilgiler aldık" dedi.

         Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de, ilçeleriyle ilgili taleplerinin doğrudan yetkili kişilere iletilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bizlere yardımcı olarak yol gösteren Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir'e teşekkür ediyorum. Havza ile ilgili her konuda bize yardımcı oluyor. İnşallah turizm ve eğitimle ilgili bu taleplerimiz de en kısa sürede hayat bularak, ilçemizin gelişmesine katkı sağlarız" diye konuştu.

             NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER