AKTEKKE KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN YAŞLILARA MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI

Bafra Aktekke İhsaniye Kur’an Kursu öğrencileri, Bafra 75.Yıl Huzurevi sakinlerine, Mevlid Kandili münasebeti ile program düzenlendi.

AKTEKKE KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN YAŞLILARA MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI

        Bafra Aktekke Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim ve ilahileriyle başlayan gece Bafra Müftülüğüne bağlı Aktekke Kur’an Kursu öğrencilerinin oluşturduğu Semazen G rubunun gösterileriyle devam etti. 

        Kandil münasebetiyle Bafra Müftülüğü Aktekke Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Bafra Belediyesi Adnan Menderes Parkı’nda düzenlenen programa Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan, Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Balkan Türkleri Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Bafra Şubesi Başkanı Memduh Aksu, Bafra 75.Yıl Huzurevi Koruma Derneği Başkanı Şengün Gürses, Bafra 75.Yıl Huzurevi sakinleri, Aktekke Kur’an Kursu Öğrencileri ve aileleri katıldı.    

          BAFRA’DA MEVLİD KANDİLİNDE SEMA GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ

     Program açılışında Kuran kursu öğrencileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve öğretmenleri Enver Çakıroğlu ile birlikte  ilahiler seslendirdiler.
     Okunan ilahilerin ardından genç semazenler sahneye gelerek gösterileri ile izleyenlerin beğenisini topladı.
     Yapılan gösterinin ardından Kaymakam Halis Arslan, “Mensubu bulunmaktan şeref duyduğumuz dinimizin kurucusu ve önderi peygamber efendimizin doğumu nedeniyle bugünü tertipleyen ve bu güzel programı düzenleyen  Kuran kursu öğretmeni Enver Çakıroğlu ve mahiyetindeki öğrencileri tebrik ediyorum. İlçemize yeni atanan, atandığı günden buyana çok güzel çalışmalarına şahit olduğumuz İlçe Müftümüz İsmail Çiçek’e teşekkür ederim” dedi.

      Gecenin önemi hakkında konuşan Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v.)’ın dünyaya teşriflerinin 1444. yıl dönümünü kutluyoruz. Evet, peygamber efendimiz 1444 yıl önce dünyaya teşrif edip şereflendirdiler. Bu gece mevlit kandili peygamber efendimizin doğum gününü kutluyoruz. Kutlamak varsa evlatların doğum gününü de kutlamak lazım galiba. Bir farkla biz mum yakıp iyi ki doğdun demiyoruz. Bir mevlit okuyup dua ediyoruz, tespih atta bulunuyor, Kur’an okuyoruz değil mi? Evlatlarımız doğunca da keşke onların doğum günlerini de öyle kutlasaydık” diye konuştu. 
        Gece, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı dua ile son buldu.

                        NAMIK AZGIN 

 



 


 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER