Toker, “Kalitemize ve Emeğimize Sahip Çıkmalıyız”

Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker, bu yıl güzel bir hasat sezonu geçirdiklerini ifade etti.

Toker, “Kalitemize ve Emeğimize Sahip Çıkmalıyız”

         Toker, “Bu yıl çeltik veriminde %15-%20 düşüklük yaşandı ve mantar ilacı kullanmayan çiftçilerimizin randımanlarında da düşüklük görüldü. Bu nedendir, nasıl olduğu yönünde bir takım araştırmaların yapılmasında fayda olduğuna inanıyorum. Bu dönemde bunun nedenini araştırmazsak, gelecek yıllarda da aynı sorunlarla karşılaşabiliriz. Bu yıl yaşadığımız verim ve randıman düşüklüğünün arasındaki açığı kapatan fiyatların çok iyi olmasıydı. Ama her şeyin bir sınırlaması var” dedi.

        Başkan Toker sözlerine şöyle devam etti, “Ülkemizin gıda güvenliği açısından Bafra da pirincin, yani çeltiğin sürdürülebilir bir şekilde üretiminin yapılması çok önemli. Bugün yurt dışından çok ucuz fiyata alabilirsiniz. Ama yarın bir şey olduğunda yurt dışından ürün alamazsınız. Çünkü ülkemiz çeltik üretiminde kendi kendine yeter duruma gelmiştir. Biz birlik olarak bünyemizde görev alan tarım danışmanlarımızın düzenli kontrolleri ve disiplinli çalışmaları ile beraber Bafra’ da 42 bin dekar alanda iyi tarım uygulamaları kapsamında çeltik üretimi yapmaktayız. Bize düşen bundan sonra Bafra’da 42 bin dekar alanda ürettiğimiz çeltiği iyi tarım uygulamaları projesi kapsamında ilçe geneline yayarak tüm çiftçilerimize iyi tarım uygulamaları projesi kapsamına almaktır” diye konuştu.

          Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker, kalitemizi ve emeğimizi hakkı olmayanlara kaptırmamak adına, Bafra çeltik ve pirincinin tanıtılması için tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket etmek istediklerini, bunun için de birlik olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

           NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER