ANAOKULU YERLİ MALI HAFTASINI KUTLADI

Samsun'un Atakum ilçesindeki Fırat Ödemir Anaokulu, Yerli Malı Haftasını kutladı.

ANAOKULU YERLİ MALI HAFTASINI KUTLADI

                  Samsun'un Atakum ilçesindeki Fırat Ödemir Anaokulu Müdürü Hülya Şen," Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de ve tüm okullarda kutlanan özel haftadır. Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaktadır.Öğremenlerimizin eşliğinde minik öğrencilerimiz bu haftayı büyük bir organizasyon yaparak kutladılar" dedi. 

      'YERLİ MALI KULLANMANIN ÖNEMİ ANLATIK'

        Okulunun tüm öğretmenleri ve idarecileri bu organizasyona eksiksiz katıldığını belirten Fırat Ödemir Anaokulu Müdürü Hülya Şen Öğrencilerin ailelerinin ve kendilerin el emeği ile hazırladıkları pastalar, tatlılar misafirlere ikram edildiğin söyledi.

         Şen," Minik öğrecilerimize bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anladık. İnsanların parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denir. Bu arada ikinci  Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, yatırım ve Türk malları haftası olarak değiştirilmiştir" diye konuştu.  

            KÖKSAL ÖNER
 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER