Samsun İl Genel Meclis Eski Üyeleri Yemekte Buluştu

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından görevini tamamlayan Samsun İl Genel Meclisi üyeleri, geleneksel hale getirdikleri yemekte bir araya geldiler.

Samsun İl Genel Meclis Eski Üyeleri Yemekte Buluştu

       İlki 15.Haziran 2014 de 19 Mayıs İlçesi’nde yapılan daha sonra 12 Temmuz 2014 de Çarşamba daha sonra 11 Ekim 2014 de Vezirköprü buluşmasının ardından geleneksel hale getirilen yemeğin dördüncüsü de son dönem meclis üyelerinden olan Erdal Türker’in ev sahipliğinde İlkadım İlçesi Kumkapı Et ve Balık Restorantta gerçekleştirildi. Yemeğe Samsun il merkez ve İlçelerindeki geçtiğimiz dönem il genel meclisi üyeliği yapan üyeler katılırken, İşlerinin yoğunluğu dolayısıyla yemekli toplantıya üyelerden bazıları katılamadılar.

        Samsun İl Genel Meclisinin 2009- 2014 dönemi başkanlığı yapan Mustafa Karakurt, konuşmasında beraber görev yaptığı il genel meclisi üyeleri ile bir arada bulunmaktan son derece memnun olduğunu ifade ederek dostluğumuzun devam etmesi adına bu yemeği geleneksel hale getirdiklerini dile getirdi. Karakurt, Samsun İl Genel Meclisi döneminde gerçekleştirilen yatırımların hemen hemen tamamının hizmete girdiğini hatırlatarak, "hakikaten kayda geçen bu yatırımların dile getirilmediğini üzüntüyle izliyoruz" diyerek duygularını belirtti.

         Kırsal alanda yapılan hizmetler ve İl Özel İdarenin kültür varlıklarının onarılmasına yönelik çalışmalar kapsamında ahşap Camiler ve Çakalı Taş örneğine de kısaca değinen Karakurt, “Meclis kararlarıyla şehrimize kazandırılan Fuar ve Kongre Merkezi ile Lojistik merkezi Samsun ve Ülkemiz için çok önemli yatırımlar olmuştur. Samsun'un gelişmesine ve büyümesine her zaman destek veren meclis üyeleriyle buluşmalarımızı geleneksel oldu devamı da gelecek. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ardından diğer üyeleri konuşmaya davet etti.

          Milletvekili seçimleri dolayısıyla meclis üyeliğinden istifa eden Özlem Maraş, Ahmet Akbaş, MHP Miletvekili Cemalettin Şimşek ve dönemin İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil'in de katıldığı yemekte, birçok konuya değinen eski üyeler bir arada olmaktan haz duyduklarını dile getirerek birlik ve beraberlik içinde Samsun'un gelişmesine ve büyümesine her zaman destek verdiklerinin altını çizdiler.

Sonraki buluşmanın 25 Nisan 2015 tarihide Ayvacık olmak üzere belirleyen üyeler hatıra fotoğrafı çektirerek ayrıldılar.

 KÖKSAL ÖNER 


Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER