Bafra Ziraat Odası Delege Seçimi Yapıyor

Bafra Ziraat Odası, 28 Aralık 2014 Pazar günü, 119 Mahallede, Ziraat Odası delegesi seçimi yapıyor.

Bafra Ziraat Odası Delege Seçimi Yapıyor

        Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, yaptığı açıklamada, odada görev alacak delegenin belirlenmesi amacıyla, 119 Mahallede odaya kayıtlı üyelerin delege belirlemeleri için oy kullanacağını söyledi.

       37 bin çiftçinin Bafra Ziraat Odasına kayıtlı olduğunu belirten Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, “ Bafra’da, 119 tane mahallede, 28 Aralık 2014 tarihinde pazar günü, Bafra Ziraat Odası delege belirleme seçimi yapıyoruz. Muhtarlarımız Pazar günü mahallelerinde sandığı kuracak, eskiden sandık kurma yoktu. Biz, göreve geldiğimizde biz eski adıyla köy, yeni adıyla her mahallede ziraat odası delegesi belirlemek için oy sandığını kurduk. Biz, Kaymakamlığa, seçim kuruluna, Müftülüğe bile bu konuda yazı yazdık. Bafra ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğünde bulunan bazı arkadaşlarımız bile bu konuda görevi var. Mahalle Muhtarı ve delege adayı seçim alanında sıkıntı var derse, bizde konu hakkında gerekli yerlere bildiri yazısı göndeririz. Bizim 37 bine yakın Bafra Ziraat Odasına kayıtlı çiftçimiz var. Biz, çiftçimizin kendi kurumuna sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.   

        Bafra Ziraat Odasının herkese kapısının açık olduğunu belirten Karagöl, “Üyelerimiz bize ilgi gösterirse, bize oy verirse, bizde seçime gireceğiz. Hayırlısı neyse, o olsun. Eskiden Ziraat Odası Başkanlığı seçimi 2 yılda bir yapılıyordu. Sonra kanun değişikliği oldu. Şuanda Ziraat Odası seçimi 4 yılda bir oluyor. Bafra tarımı için biz elimizden gayreti yapıyoruz” diye konuştu.

          NAMIK AZGIN    

 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER