TKDK desteği ile kurulan işletmede günde 30 ton süt işleniyor

- Trabzon'da 70 kişinin istihdam edildiği işletmenin üretim müdürü Hakan Sezer:- "Aldığımız desteklerin hepsi bize bir değer kattı. Geliştirdikçe de destek almaya devam edeceğiz"

TKDK desteği ile kurulan işletmede günde 30 ton süt işleniyor

Trabzon'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle işletme işletmesinde günlük 30 tonluk süt işlenerek hafızaya dönüştürülüyor ve peynirlere dönüştürülüyor.

Akçaabat ilçesi 2000'de kurulup 2009'da Sürmene ilçesine taşınan 70 kişi istihdam edilen bir işletme, 5,5 dönüm kapalı olmak üzere 8,5 dönüm üzerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

AA muhabirine Kahvaltı Dünyası Ambalaj Hayvancılık ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üretim Müdürü Hakan Sezer, modern bir tesis kurup, kalite ve hijyen odaklı üretim sürecini söyledi.

Trabzon'un yanı sıra Rize, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan ve Erzurum'daki odalardan süt aldıklarını söyleyen Sezer, günlük 30 ton süt işlediklerini anlattı.

Kimya mühendisi de olan Sezer, günün büyük bölümünde kayıtlı olanları verilerinize işaret ederek, "Kaşar peyniri, kendimize özel Trabzon tel peyniri ve AR-GE sonucu alırız kendi ürünlerimiz var. Aho peyniri, tulum peynirimiz var. Sütle edilecek bütün ürünler üretebiliyoruz ama maalesef sütümüz fazla Olmadığı için beyaz peynir ve yoğurt üretemiyoruz." dedi.

- "Aylık 300 tonluk depolama satışımız var"

En önemli üretim kaleminin belleğinin olduğunu vurgulayan Sezer, "Günlük belleğimizde üretimimiz 10-12 tonlarda. Aylık 300 tonluk mevcut depolamamız var. Peynir olarak da 70-80 tonluk üretimimiz var. Daha da artırmayı öneriyoruz. Bayburt'ta da bir fabrikamız var, süt Üretim olduğu bölge için yatırımı burada yaptık. Orada da süt yapıyoruz." diye konuştu.

Sezer, farklı şekillerde talep aldıklarını ancak şu aşamada yurt içi eklendiğini, özellikle A sınıfı pazar raflarında satış sürelerini ifade ederek, hedeflerinin kalitesini koruyarak daha da büyümek çalışmalarını sürdürdüğünü çizdi.

TKDK'den gelen destekleri faydalı kullanarak şirketlerin sürekli geliştirdiklerine dikkat çeken Sezer, şunları kaydetti:

"2009'da bu tesis ilerledik, daha güzel bir modernizasyon gerçekleştirdik. Alet ve ekipmanlarımızı ona göre temellerine göre aldık. Bu yetenek kurulum aşamasından başlayarak alet ekipmanı, soğuk hava kompleksleri, soğuk araçlarımız olmak üzere dönem dönem TKDK'den desteklerimizi aldık. Yüzde 50 hibeyle aldık, Çok faydalandık. Hiçbir şekilde atıl pozisyonları kaybetmedik. Aldığımız desteklerin hepsi bize bir değer kattı. Geliştirme devam ettikçe destek vermeye devam ediyor."

Sezer, piyasadakilerin yanı sıra sıra yeni ürünler için AR-GE'nin önem verdiklerini de sözlerine ekledi. Trabzon AA 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER