“Sakin şehir“ Şavşat, doğa tutkunlarının rotasında

- Başta Karagöl olmak üzere yaylaları, gölleri, tarihi kale ve kiliseleriyle turizmde adından söz ettiren Artvin'in Şavşat ilçesi, şehrin gürültüsünden uzak, doğada zaman geçirmek isteyenleri ağırlıyor

“Sakin şehir“ Şavşat, doğa tutkunlarının rotasında

 Artvin'in "sakinşehir" unvanlı Şavşat ilçesinde çetin geçen kışın, havaların ısınması ve doğanın yeşermesiyle turizm hareketliliği başladı.

İtalya'nın Milano bilgileri 21-23 Haziran 2015'te yayınlanan Cittaslow Genel Kurulunda "sakin şehir" unvanıyla sınıflandırıldıktan sonra tanınabilirliği artan Şavşat, kısa sürede bölgesel doğa turizminin önemli noktalarından biri haline geldi.

Şavşat, irili ufaklı gölleri, ahşap mimarileri, milli parkları, tarihi eserleri, yaylaları ve yaban hayatı bolluğuyle yönetimine dört mevsim farklı güzellikler sunuyor.

Şavşat Kalesi, Tibet Kilisesi, Sahra Milli Parkı, Şavşat Karagöl, Balık Gölü, Arsiyan ve Kocabey yaylaları, Yavuzköy Seyir Terası gibi onlarca tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındıran "sakin şehir", huzur ve sessizlik arayanların rotasında yer alıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Emre Aytekin, AA muhabirine, bu yıl Artvin'de beklentilerin turizm hareketliliğini gözlemlediklerini söyledi.

Turizm işletmeleriyle görüştüklerini, yoğun talep olduğunu tespit ederek devam eden Aytekin, çok sayıda rezervasyonlarının yapıldığını dile getirdi.

Aytekin, şöyle konuştu:

"İnsanlar büyük şehirlerin karmaşasından kaçmak için burayı tercih ediyor. Talep de bu yöne oluyor. Şavşat, Orta Çağ mimarisini aydınlatan tarihi yapılara sahip. Yöreye özgü ahşap mimariye dikkat çekiyor. Bu mimarinin korunması için de çaba sarf ediyoruz. Hem tarihseverleri hem de doğaseverleri Şavşat 'Bir bekliyoruz."

- "Yaşarken cenneti görmek isteyen kim varsa Şavşat'a davet ediyoruz"

Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın ise ilçenin tanıtımına katkı sağlamak için turizm büroları kurduklarını ifade etti.

Şavşat'ın Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Aydın, "Şavşat, gölleriyle, ormanlarıyla, yeşilin her tonuyla doğaseverlerin dolu dolu vakit geçirebileceği bir alandır. isteyen kim varsa Şavşat'a davet ediyoruz." dedi.

Aydın, kültür rotalarıyla ilgili projeler olduğunu kaydederek, "Bunu hızlandıracağız. Kışın Şavşat'ın evinde 5-6 bin, köylerle birlikte 15 bin. Bu sayı yaz aylarında 100 bin geçiyor. Şavşat, ciddi bir turizm geliyoru karşılanıyor." diye konuştu.

Adana'dan gelen Sulkiye Kara, Artvin'de tatilinin her dakikasının dolu dolu olabileceğini söyledi.

Gördüğü onu yerde hayranlarıyla buluşturan Kara, "Ziraat mühendisi olduğum için doğaya aşık bir insanım. Doğaya geliyor her şey bana farklı." tasarruf kullanıldı.

İlçede doğa sporu yapan Aylin Köroğlu da olağanüstü coğrafyada yaşamanın avantajını fotoğraflarını çekip değerlendirdiğini kaydetti.

Çektiği fotoğraflarla hem ilçeyi tanıtıp hem de konforlu zaman geçirmeyi başardığını Köroğlu, "Türkiye'de bakir kalabilmiş güzelliğe sahip bir ilçe Şavşat. Son zamanlarda cazibe merkezi haline geldi. Zorlu bir kıştan çıktık. Çok güzel bir coğrafyaya vardık. Buraya geldiği yurt içi ve dışından çok sayıda insan olmamaya başladı." dedi. Artvin AA 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER