CHP Sözcüsü Haluk Koç,”Yolsuzluk ve rüşvet davası asla kapanmayacaktır”

CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Yolsuzluk ve rüşvet davası asla kapanmayacaktır. İktidar gücüyle ertelenmiştir. Bu hesap sorulmadığı sürece Türkiye’de demokrasi olgunlaşamaz, hukuk devleti tanımlaması asla karşılığını bulamaz” dedi.

CHP Sözcüsü Haluk Koç,”Yolsuzluk ve rüşvet davası asla kapanmayacaktır”

     Koç, Hukuk fakültelerinde roma hukukunun yanısıra Çarşı hukukunun da okutulacağını söyledi.

      Koç,   “Çarşı davasının hastalıklı bir ruh hali taşıyan siyaset erbabının gündem saptırmak, dolaylı korku salmak ve ibret yaymak için talimatla açtırdığı bir dava olduğunu hep söyleye geldik. Beşiktaş’ın dünyaca meşhur Çarşı taraftar grubundan darbe yapacak bir terör örgütü çıkartmak gerçekte değme hokkabazların beceremeyeceği bir başarı” oldu diye konuşan Koç, “İki basın toplantısıyla torpilli sınavsız AKP’nin VİP atamalarını açıkladım. Sayın Arınç siz de dinleyin. Allah zeka dağıtırken sizin çocuklarınız, yeğenleriniz, enişteleriniz, baldızlarınız hep ön sırada mıydı? Milletin çocuklarının arka sıralarda olduğunu mu zannediyorsunuz? Başta hükümet sözcüsü olmak üzere bütün AKP’lilere söylüyorum çürütebildiniz mi söylediğimi? Şu yalandır diyebildiniz mi? Reddedebildiniz mi söylediğim gerçekleri? Yalandır diyebiliyor musunuz? Diyemiyorsunuz, reddedemiyorsunuz, çürütemiyorsunuz. Peki, ne diyor Sayın Arınç? Ne kadar ayıp diyor böyle şey yapılır mı diyor? Bu konuda internet sitesi kurulur mu diyor? Ya ne yapacaktık Sayın Arınç? Yani sizin gibi özgül ağırlığımızı sıfırlayıp bu işlerin üstüne gitmeyip görmezden mi gelecektik? Sayın Arınç canınız mı yandı, nadasa bıraktığın vicdanın mı sızlamaya başladı? Bir siyasetçinin Sayın Arınç inanmadığı ve savunmaması gereken konuları siyaset görevi olarak savunur duruma gelmesi en başta kendisine olan saygısını yitirdiğinin göstergesidir. Bir siyaset görevi olarak inanmadığın, vicdanının kabul etmediği şeyleri savunma noktasına geliyorsun. Sayın Davutoğlu sen ne diyorsun şu işlere? Vicdanın rahat mı senin? Yine anlamsız gülümsemelerine devam mı edeceksin? Var mı gücün, var mı basiretin bunların soruşturulması için yol açmaya? Yok. O zaman konuşma. Sen fotokopiliğe devam et. Uzaktan kumandalı Başbakanlığa devam et. Hırsızdan, katilden demokrat olmaz. Sahte delil üretip insanları hapse atan, ölümlerine sebep olan gafillerden demokrat üretilemez, çıkmaz. Kuvvetler ayrılığı ilkesini ayak bağı olarak niteleyenlerden, inançları kullanarak sadaka paralarını dolandıranlardan, Allah’ın adını kullanarak insanları kandıranlardan, PKK’yla uyuşturucu kaçakçılarıyla iş tutan, gizli pazarlık masası kuranlardan, kendisinin ve ailesinin servetinin hesabını veremeyen insanlardan demokrat olmaz. Yandaş işadamlarına önce haksız ihale yoluyla devleti soyduran, sonrada bunlardan avanta alarak haram havuzu kuranlardan, servetini Türk milletinin sırtından kazanıp bu serveti demokrasiyi yıkmak isteyen despotların, diktatörlerin ve hırsızların emrine veren korkak işadamlarından, medya grubunu korkarak, pısarak, sinerek iktidarın emrine veren, tek adam faşizmiyle ülkeyi yöneten birine fahri doktora diploması veren üniversitelerden, rektörlerinden, senato üyelerinden de demokrat olmaz, demokrat çıkmaz” diye konuştu.

      CHP Sözcüsü ve Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr Haluk Koç MYK toplantısı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra soruları da şöyle yanıtladı. 

      NAMIK AZGIN 


 



Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER