CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, KÖYTÜR'ün iflas kararının onanması sonrasında büyük bir belirsizliğin içine sürüklenen fabrika çalışanları, nakliyeciler ve kümes sahipleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi, çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Hancıoğlu, CHP Kavak İlçe Başkanı Şakir Altun ve ilçe yöneticileriyle birlikte Kavak’ta gerçekleştirdiği görüşmelerde, KÖYTÜR gibi köklü ve büyük bir firmanın iflas sürecinin bölgede ve sektörde domino etkisi yaratabileceğine işaret ederek, bütün mağduriyetlerin giderileceği ve işletmenin üretimini sürdürebileceği bir formülün bir an önce bulunması gerektiğine vurgu yaptı.
BELİRSİZLİK, GELECEK KAYGISI, ENDİŞE HAD SAFHADA
Firmanın yaklaşık 5 yıldır yaşadığı sorunları, iflas erteleme, kayyım ve mahkemenin iflası onaması sürecini yakından takip ettiklerinin altını çizen Hancıoğlu yaptığı görüşmelerde özetle şunları ifade etti:
“Başta işletme çalışanları ve tedarikçi konumundaki kümes sahipleri olmak üzere, Kavak ilçemizde yaşayan herkes şu an büyük bir endişe içinde. Bu belirsizlik ortamı, gelecek kaygısıyla da birleşince endişeyi had safhaya çıkarıyor. Şu anda Ankara’da yapılan görüşmeleri de yakından takip ediyoruz. Tek arzumuz, zaman kaybedilmeden bir sonuç elde edilmesidir. Benim bugün sizlerle bir araya gelmekteki amacım ise bu süreçte yaşadığınız sorunları sizlerden dinlemek, beklenti ve önerilerinizi alıp bunu Ankara’ya taşımaktır. Görülen o ki, bu sorunun çözümü konusunda atılabilecek en pratik adım, Manisa’daki bir başka beyaz et üreticisi firma için uygulanan yöntemdir. Yani devletin bankaları, orada yaptıkları gibi KÖYTÜR’e de finansal ortaklık yaparak bir kurtarma paketi hazırlayıp uygulamak durumundadır.
YA 5’Lİ MÜTEAHHİT ÇETESİ YA DA KÖYTÜR!
Fakat şu gerçeği de asla göz ardı edemeyiz:
Mevcut iktidar ne kadar perdelemeye çalışırsa çalışsın, ülkemiz hızla çok derin bir ekonomik buhrana sürükleniyor. Maalesef siyasi iktidar bu dönemde, kamu banklarının kaynaklarını başka işler için seferber ediyor. Bugün KÖYTÜR gibi, üreten, katma değer yaratan, istihdam sağlayan köklü işletmeler büyük zorluklar yaşarken ve can suyuna ihtiyaç duyarken; bu bankalar ellerindeki mali kaynakları, iktidarın talimatı ve yönlendirmesi doğrultusunda, bugüne kadar devlet ihaleleriyle ihya edilmiş olan 5 müteahhidi ayakta tutmak için kullanıyor.
Bu bir siyasi tercih meselesidir. Burada, Türkiye’nin en değerli üretim tesislerinden biri yok olurken, 5 bin kişi ekmeğinden olurken; devletimizin kaynaklarını bu işletmeyi yaşatmak için değil de bir avuç müteahhidi kollamak için kullanmaya devam ederlerse, çok büyük bir hata yapılmış olur. İktidar bu konuda derhal bir tercih yapmak zorundadır: Bu bankalarla ya 5’li müteahhit çetesini ihya etmeye devam edecek yada KÖYTÜR kurtarılacak!”
Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com