BAFRA, ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ DUALARLA ANDI

Bafra’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıl dönümü nedeni ile anma ve kutlama programları düzenlendi. Program Bafra Asri Mezarlığında bulunan Bafra Garnizon Şehitliğinde gerçekleşti.

BAFRA, ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ DUALARLA ANDI

 Bafra’daki anama programı Bafra Garnizon Şehitliği Büstüne çelenk sunma töreni ile başladı. Bafra Garnizon Komutanlığı, Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediye Başkanlığı ile Bafra Gazi ve Şahit Aileleri Dernekleri çelenk sunumunda bulunduktan sonra, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma programına; Bafra  Garnizon Komutanı Per.Yzb.Serkan Savaş, Bafra Belediye Başkan yardımcıları  İsmail Kurt, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Hüseyin Çamaş, Bafra İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri,Bafra Şehit Aileleri Dernek Başkanları ve yönetimi,  okul müdürleri ve öğrencileri, çok sayıda vatandaş katıldı. 

Günün açılış konuşmasını Bafra Şehit Aileleri Derneği Genel Sekreteri Gazi Astsubay Hakan Keser yaptı.

Keser yaptığı konuşmada şunları söyledi. ”Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Türk milletini sindirme bölme ve parçalamaya yönelik planlar yapan hainler ve işbirlikçileri bilmelidirler ki, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın kaynağı Çanakkale ruhunun muhteşem anlamında saklıdır. Şehitlerimizi anma günü olarak kutladığımız bugün Çanakkale'nin geçilemeyeceğini, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, Türk vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykıranların günüdür" dedi. 

Açılış konuşmasının ardından Bafra İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından aşrı şerif okundu. Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek okunan arşı şeriften sonra şehitlerimiz için dua okudu. Bafra Protokolü, şehit mezarlarını ziyaret ederek çiçek bıraktı. Şehit yakınları da mezarların başında Kur’an-ı Kerim okudu.  

Kutlamalara Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi tarafından Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti.

Oktay Bülbül

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER