Yağmur yiğit yaptığı konuşmada; 15-22 Nisan tarihleri arasını turizm haftası olarak kutluyoruz. Teknolojik gelişmeler, eğitim, kültür, dünya nüfusunun artması, insanların harcanabilir gelirinin ve paket turların artması gibi sebepler turizmin gelişmesine, insanların turizm hareketlerine daha çok katılmasına vesile olmuştur. Turizm faaliyetlerine daha çok gelişen ve gelişmekte olan ülkelerin insanları katılır. Türkiye de son 25-30 yıldır Turizmin önemini kavradı ve bu konuda başarı sağladı. Başarı çıtasını daha yükseğe çıkarmak için hep birlikte bir çalışma azmi içindeyiz.
Türkiye turizmi içerisinde bizim de Samsun olarak, Bafra olarak payımıza düşeni alabilmek için bir takım alt yapı imkanlarına, rahat ulaşım olanaklarına, konaklama yerlerine sahibiz.
Bunların dışında sahip olduğumuz Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, İkiztepe Örenyeri, Asarkale ve Kaya Mezarları, Nebiyan Dağı, barajlarımız, Akalan Şelalesi ve belki henüz keşfetmediğimiz birçok tarihi yer var. Bu değerlere sahip çıkmak ve bu değerleri gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek için Samsun ve Bafra olarak görevimizdir.
Bu vesile ile Turizm haftası hepimiz için, Bafra için, Samsun için, Türkiye için, Dünya için barışa, iyiliklere ve güzelliklere vesile olun şeklinde konuştu.
Turizm haftası etkinliğinde konuşan Başkanı Zihni Şahin, ”Ülkemizde turizmle ilgili gelişmelerin tarihi çok yeni. Ülkemizin birçok bölgesinde turizmle ilgili gelişmeler oldu ama maalesef Samsun olarak ve biz de Bafra olarak turizm potansiyelinden hiç bir zaman istifa edemedik. Biz, Kaymakamlık, Ticaret Odası, Ziraat Odası ve kurumlarımızla Bafra’nın geleceğini planlama adına çalışmalar başlattık. Bafra tarım bölgesi. Türkiye’nin en büyük tarım ambarlarından birine sahibiz. Biz tarımda katma değeri nasıl yükseltiriz? Organize Sanayi Bölgemiz var. Organize Sanayi Bölgemizdeki yatırımları nasıl geliştiririz? Turizmle ilgili çalışmalarımız var. Tabii ki her şeyin bir emekle dönemi oluyor şu an biz emekle dönemindeyiz. Turizmle ilgili bırakın Bafra’yı Samsun’u Türkiye’yi dünyaya tanıtacak kuş cennetine, bir deltaya sahibiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimiz Kuş Cenneti’nde çok güzel alt yapı çalışmaları belli bir noktaya kadar geldi. Turizm anlamında da Bafra'mıza ve yöremize büyük katkı sağlayacağına biz inanıyoruz. Bayrağımızda tarih ve kültür bakımından büyük potansiyellere sahibiz. Bizim burada ki hedefimiz Bafra’mızda hem doğa hem kültür turizm alanında hazırlıklarımızı yaparak Bafra'mızı bu anlamda bölgemizin en önemli cazibe merkezi haline getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz” dedi.
Kaymakam Halis Arslan ise, yaptığı konuşmada “Biz Bafra’da bugün birlikten kuvvet doğar tam bir örneğini yaşıyoruz. Bu güzel birliktelik, bu güzel kutlama etkinliği çalışmalarımızın titiz bir örneği olmuştur. Turizm konusunda özellikle birkaç yıldır Samsun’da canla başla bir çalışma görüyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Sayın Valimiz adeta seferberlik ilan ettiler. Bilhassa Kuş Cenneti’nin hem ülke gündemine taşıması hem de uluslararası gündeme taşımasında olağanüstü bir çaba sarf ediyorlar. Bizler de Bafra olarak Kuş Cenneti’nin sahibi olarak o nimetlerden faydalanacağız. Çok değerli kültürel varlıklara sahibiz. Geçmişten günümüze tarihi kalıntılarımız var, onların farkındayız ve çalışmalarımızda bu yönde devam ediyor” diye konuştu.
Özçekim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından folklor gösterisi ve halk müziği konseri izleyiciler tarafından beğeni ile dinlendi. Müze Sokak’ta açılan resim ve yöresel sergilerin gezilmesiyle ve keşkek dağıtımı ile program son buldu.
Oktay BÜLBÜL