TBMM Genel Kurulunda doktorların ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta “Tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Mesleğini icra ederken her koşulda insan sağlığını önceleyen ve büyük özveri gösteren sağlık çalışanlarımıza Türk milleti adına teşekkür ediyorum” dedi.
Usta, sağlık çalışanlarının sorunlarına da dikkat çekerek ciddi sorunların olduğunu, özlük haklarına ilişkin iyileştirmelere ihtiyaç olduğunu ve çalışma memnuniyetini artırıcı tedbirlerin alınmasının bir gereklilik olduğunu söyledi.
“Aynı zamanda, tıp öğrencilerinin sayıları artırılıyor, belki bu bir ihtiyaç ancak tıp eğitim kalitesinden de hiçbir şeklide taviz verilmemesi gerekir” diyen Usta, bu konuyla ilgili ciddi eleştirilerin olduğunu ifade etti.
ERHAN USTA’DAN HOLLANDA’YA ELEŞTİRİ
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunda Hollanda’nın tutumunu kınadı. “Geçtiğimiz hafta içerisinde Almanya başta olmak üzere, Hollanda ve Belçika'nın Türk milletine, Türk devletine ve Hükûmetine karşı olan hasmane tavrını, uluslararası hukuku ve diplomatik teamülleri hiçe sayan tavrını da buradan kınamak istiyorum” dedi.
Usta, ülke olarak her ne kadar karşımızda hasmane bir tutum olsa bile, diplomatik teamüllerin dışına çıkmadan refleks vermemizin doğru olduğunu savundu.
Avrupa Birliğinin ihracatımız açısından, turizm sektörü açısından ve finansman açısından bizim önemli bir partnerimiz olduğunu da göz ardı etmemek gerektiğine dikkat çeken Usta, bütün bunlara rağmen bu devletlerin tutumlarını şiddetle eleştirdiğini söyledi.
GENÇ NÜFUSU HEBA EDİYORUZ
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunda atanamayan sağlıkçıların sorunlarını dile getirdi.
“350 Bin Eğitilmiş İşsiz”
Usta, “Eğittiğimiz, atanamayan, sağlık çalışanı olmaya çalışan 350 bin gencimiz var. Belli seviyelerde, kimisine lise düzeyinde, yüksekokul düzeyinde, fakülte düzeyinde eğitimler vermişiz fakat bunların çalışması için ne kamuda ne de özelde imkân sağlayamamışız. 350 bin tane genç eğitilmiş fakat iş bulamıyor. Bunların istihdamına ilişkin çözümlerin de bir an evvel Hükûmet tarafından bulunması gerekir” dedi.
Bu sorunların sadece sağlıkta olmadığını ve eğitim-istihdam da dahil neredeyse hiçbir alanda planlama olmadığını vurgulayan Usta, ekonominin yeteri kadar büyümemesinin bir problem olduğunu bunun organizasyon bozukluğundan kaynaklandığını söyledi.
“Hiçbir Plan Yok”
Türkiye’nin orta gelir tuzağına düştüğünü ve hiçbir şekilde bu tuzaktan kurtulamadığını ifade eden Usta, şunları kaydetti:
“Türkiye bu tuzaktan kurtulamadığı gibi, 2008 yılında yakaladığı 10 bin dolar kişi başı gelir seviyesinden 8 bin dolarlara kadar da gerilemiş bir Türkiye'yi görüyoruz, o da nominal düzeyde, reele çevirdiğimizde gerileme çok daha fazla. İşte, bunun temelinde bir sürü organizasyon bozukluğunun yanı sıra eğitim, istihdam planlamasındaki hatalar da başı çekiyor. Hatadan da ziyade planlama yok.”
Usta, “Bu kadar çok yanlışlık yapan bir ülke. En büyük varlığımız gençlerimiz diyoruz. Genç nüfusunu bu kadar kolay heba etmesi bir ülke açısından düşünülemez, maalesef Türkiye bunları yaşıyor” diyerek endişesini dile getirdi.
ERHAN USTA'DAN ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİNİN KAPATILMASINA TEPKİ
“Paldır Küldür Alınan Bu Karar Öğrencileri Ve Çalışanları Mağdur Edecek”
Şubat ayında çıkan 687 sayılı KHK'yla etüt eğitim merkezlerinin kapatılması kararını eleştiren MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta bir anda, herkesin şok oldu söyleyerek şunları kaydetti:
“Nereden çıktı, belli değil. Nasıl bir çalışmanın ürünü olarak bu karar alındı, belli değil. Daha önceden teşvik edilerek açılmış yaklaşık 40 bin çalışan. 500 bin öğrenci ve veliyi buluşturan bu kurumların bir anda kapatılması kararı olacak bir şey değil. Çünkü bir sürü yatırım yapılmış buraya, para harcanmış. Veliler buna göre çocuklarını buralara yerleştirmişler. Hiçbir planlama yapılmaksızın bir anda ‘Bu kurumları kapatacaksınız’ veya ‘Okula dönüşeceksiniz’ veya ‘Sizin verdiğiniz görevleri belediyeler eliyle vereceğiz’ demek son derece yanlış.”
Kapatılma kararına katılmadıkları halde kapatılması gerekiyorsa da bunun topluma iyi anlatılması gerektiğini ve bir geçiş sürecinin verilmesinin şart olduğunu söyleyen Usta, “Bir anda böyle ‘Açtım, kapattım’ şeklinde bir uygulamanın hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değil. Belediyelerin bir anda bu kadar hizmeti verme imkânı asla yok. Bu hizmetler verilemeyecektir; çocuklar, aileler mağdur olacaktır” dedi.
“Kamu Yönetimiyle Bağdaşmıyor”
Etüt eğitim merkezlerinin kadınların çalışması açısından da ciddi bir kurumsal imkan sağladığını söyleyen Usta, “Bu bir ihtiyaç değilse niye başlangıçta teşvik edildi, bu kadar izin verildi? İhtiyaçsa şimdi niye kapatıyoruz? Hiçbir gerekçe yok, topluma anlatılan bir şey yok. Alın size bir plansızlık, bir programsızlık örneği. İyi denetlenmesi gerekirken hiçbir denetim yapmadan kapatmak, öngörülebilir bir kamu yönetimiyle bağdaşmayan bir uygulamadır” değerlendirmelerinde bulundu.
Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 09:10