İŞLETME FAKÜLTESİNİN YER ZEMİN ETÜTÜ YAPILDI

Samsun'un Bafra ilçesinde Şevket Aşçı Turizm Fakültesinin yanına yapılacak olan Fevziye Arslan işletme fakültesinin yer zemin etüt çalışması gazetecilerin katılımı ile gerçekleşti.

İŞLETME FAKÜLTESİNİN YER ZEMİN ETÜTÜ YAPILDI

Bafra Haber

OMÜ, YÖK, ilgili bakanlıkların olurları aşamalarının tamamlanmasıyla Bafra İşletme Fakültesi’nin kurulması kararının Bakanlar Kurulu’nca onaylanmasının ardından fakültenin binasına kavuşması için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ile Bafralı bağışçı Arslan Ailesi arasında protokol imzalandıktan sonra bugün yer zemin etütü yapıldı.

Zemin etütünde konuşan Bafra Kaymakamı Ali Fuaat Türkel, ''Bafra ilçesini il sayıp sıralamaya koyarsak Türkiye'de 53. sırada geliyor,  burayı bu zemini bir kampüs havasına çevirmek yurduda yüksek okulları da buraya getirerek ilerde de inşallah Turizm fakültesi, işletme fakültesiyle beraber Bafra'nın tarımla iç içe olduğunu var sayarsak buraya işletme fakültesinden sonra bir ziraat fakültesinin inşaatı da biterse burada büyük bir kampüs oluşur. Kmapüs havasının oluşu ise buraya öğrenci çekmesine yardımcı olacaktır' dedi.

Buraya işletme fakültesini yapma kararı alan Arslan ailesine öncelikle teşekkür ediyorum diyen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ''İşletme fakültesinin hikayesi aslında çok manidar  oldu. Bir gün Akif bey beni aradı, başkanım bi görüşebilir miyiz bende tabi ki dedim, sonra bir araya geldik,  benim babamın fasiyeti vardı , babam okul yaptırma için bana vafiyet vermişti fakat  biz bunu yaşarken yapamamıştık, rüyamda babamı görüyorum yüzüme bakmıyor, bana hiç iyi davranmıyor, bu nedir derken benim okulu yaptırmadığım aklıma geldi dedi. neticesinde hemen beni aradı   ilk önce lise, ortaokul gibi bir şey düşünüyorduk fakat bizim de burada başlanmış bir turizm fakültemiz var, işletme fakültesinin yapımını üstlenecek de bir hayır sever arıyorduk, hayır sever kendisi ayağımıza geldi. rektörlükle konuştuktan sonra süreç hızlandı ve bugünlere kadar geldik. Arslan ailesine ben teşekkür ediyorum, rabbim niyetlerini de kabul etsin' dedi.

İşletme fakültesinin bağışlayıcısı Akif Arslan ise, ''bu o kadar güzel bir duygu ki, dile sığmıyor. Allah'ım herkese nasip etsin. rahmetli babamın bu konuda çok isteği vardı, sağlığında yapamadım. sonra da başkanımın dediği gibi  bir akşam rüyama girdi ve bizlere nasip oldu. tekrar hayırlı uğurlu olur inşallah Bafra'mıza Allah'ım utandırmasın, yümüzün akıyla yaptırıp bitirmeyi nasip etsin' dedi.

programa, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fakültesinin bağışlaıcısı Akif Arslan, Bafra AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, Bafra Belediyesi Basın Müdürü Ramazan Yaman katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER