FUAT KÖKTAŞ BAFRA'DA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında Tekkeköy ve Bafra ilçesinde bir dizi programlar gerçekleştirdi.

FUAT KÖKTAŞ BAFRA'DA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında Tekkeköy ve Bafra ilçesinde bir dizi programlar gerçekleştirdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Bafra’da Öğretmenevin de düzenlenen yemekte Muhtarlarla bir araya geldi.

Tertip edilen yemek programında ilk olarak konuşma yapan Bafra Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven; 16 Nisanda biz herhangi birinin oylamasını değil, bir sistemin oylamasını yapacağız, ismi “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”. Türkiye hedefleri olan bir ülke, 16 Nisan da Ülkenin nasıl yönetileceği, nasıl idare edileceğinin oylamasıdır. Geleceğimizle ilgili önemli bir karar anına hep birlikte göreceğiz dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada; Devletin millete hizmet yapması için sağlıklı bir rejime ihtiyacı var. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ülkenin önünü açacak ve 16 Nisanda devlet daha iyi hizmetler yapılacak dedi.

Bafra İlçesinde ise muhtarlar, esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelen Milletvekili Köktaş, programda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler ve geçmişte yaşanan siyasi kavgalardan söz ederek insanların sistem hakkında kafa karışıklığına neden olan sorulara yanıt verdi.


Milletvekili Köktaş, "Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu hayır diyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine karşı çıkıyor. Fakat neye karşı çıkıyor ne biz ne de millet anladı. Kendisi bir radyo programında ne diyor, "yeni sistemle birlikte Başbakan ile Cumhurbaşkanın farklı partilerden olması durumunda asıl kavganın o zaman çıkacağını söylüyor. "Ya bizde bunu diyoruz. Bu çift başlılık sorun üretiyor, iki başlı olunca anlaşmazlıklar oluyor, sistem tıkanıyor, işler yavaşlıyor ve ülkenin büyümesi, kalkınması, ekonomisinin güçlenmesi, demokrasinin gelişmesi gecikiyor. Bunun için ülkemizin yeni bir sisteme ihtiyacı var diyoruz" dedi.


"16 Nisan da inşallah meclis onayına dayalı başbakanlık hükümeti sisteminden, millet onayına dayalı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçeceğiz. Hükümet kuruldu, kurulmadı sıkıntısı ortadan kalkacak, hükümeti, cumhurbaşkanı aracılığıyla halkımız doğrudan kuracak. " dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER