HERA Eğitim Proje ve Yönetim Danışmanlığı KOBİ Danışmanı Reyhan Arslan, TKDK ve KOSGEB’in çağrı ilanlarına proje hazırlamak isteyenleri uzmanlar tarafından desteklediklerini söyledi.
HERA Eğitim Proje ve Yönetim Danışmanlığı KOBİ Danışmanı Reyhan Arslan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve KOSGEB’in çağrı ilanlarına çıktığını belirterek, ilanlar hakkında bilgi verdi.
5. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI
TKDK’nın, IPART II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanını yayınlayarak tarım, hayvancılık ve kırsal alandaki yatırımlara 250 Milyon TL kaynak ve destek sağlayacağını hatırlatan Arslan, “16 Şubat 2019 tarihinde TKDK’nın 5. Başvuru çağrı ilanı olarak adlandırılan programla, hayvancılık, işletme ve pazarlama yatırımlarına yüzde 70’e kadar hibe desteği sağlanacak. Bu kapsamda; sığır, manda, koyun, keçi gibi kırmızı et üretim tesisleri, inek, manda, koyun, keçi gibi süt üretim tesisleri ve tavuk, hindi, kaz gibi kanatlı eti üretimi, yumurta üretim tesisleri modernizasyonu, süt işleme tesisleri, süt toplama merkezleri, peynir altı suyu işleme tesisleri, et kesimhaneleri, parçalama ve işleme tesisleri, meyve ve sebze soğuk hava depoları, paketleme işletmeleri, su ürünleri işleme tesisleri desteklenecek. TKDK’nın 5. Başvuru çağrı ilanında belirtilen desteklemelerden faydalanabilmek için; et, süt ve yumurta üretimi için 8 Nisan ve 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında, süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme projeleri için ise 8 Nisan ve 24 Mayıs 2019 tarihleri arasında TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor” diye konuştu.
ÜÇ YÜZ BİN DESTEK
KOSGEB’in desteklerinden de bahseden Arslan, “KOSGEB KOBİGEL destek programı kapsamında iki farklı çağrı bulunmaktadır. İlk proje çağrısı kapsamında 26 bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, 28 başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, 30.3 hava ve uzay araçlarıyla ilgili makine imalatı, 33 makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı, 61 telekomünikasyon, 62 bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, 63.1 veri işleme, barındırma ve ilgili faaliyetler; web portalları alanlarında faaliyet gösteren firmalar için geri ödemesiz 300.000 TL ve geri ödemeli 350.000 TL olmak üzere azami 650.000 TL destek verilecektir. KOSGEB KOBİGEL destek programı ikinci çağrısı kapsamında imalat sanayinde faaliyet gösteren, yüksek teknolojili ve katma değerli üretim yapan KOBİ’lere destekler verilmektedir. Proje kapsamında verilecek desteğin üst limiti geri ödemesiz 300.000 (üç yüzbin) TL ve geri ödemeli 700.000 (yedi yüzbin) TL olmak üzere azami 1.000.000 (bir milyon) TL’dir” şeklinde konuştu.
UZMANLARDAN DESTEK ALIN
HERA Eğitim Proje ve Yönetim Danışmanlığı olarak 2010 yılından beri sektörde aktif olarak yer aldıklarını kaydeden Arslan, “Belirtmiş olduğumuz destekler haricinde devletimizin birçok konu ve alanda destekleri mevcuttur. HERA Eğitim Proje ve Yönetim Danışmanlığı olarak 2010 yılından beri sektörde aktif olarak yer almaktayız. Tarım ve Hayvancılık, KOSGEB, Dernek ve Kamu Projeleri, Belgelendirme, İsim Tescil, Eğitim, Organizasyon gibi birden fazla alanda çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çağrı döneminde de TSE Akrediteli Danışmanlarımızla ilimizde birçok projeye imza atmayı hedefliyoruz. Danışmanlık sektörü geleceğin sektörleri arasında yer almaktadır. Uzmanlarla çalışmak prosedürleri hızlı aşmaya, zaman tasarrufu yapmaya ve daha kazançlı çıkmaya destek olur. Uzmanlarımızdan destek alarak yatırımlarınıza yön verebilir ve bizleri ziyaret edebilirsiniz.”
Kaynak: TKDK ve KOSGEB’den çağrı
Daha önce kendileriyle çalıştım
Katkılarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum