Bafra ilçesi Doğanca, Karıncak, Yeşilyazı, Koşuköyü, Sahilkent ve Ağıllar Mahallesi başta olmak üzere Bafra Ovasında birçok tarım arazisi sular altında kaldı. Yazlık ve kışlık ürünlerin sular altında kalması ile ilgili konuşan çiftçi Adnan Koparan, “Kuşaklama kanalındaki fazla suyun denize deşarjı için kurulan mevcut pompalar yeterli gelmiyor. Benim 250 hektarlık silajlık mısırım sular altında kaldı. Ektiğim ürünün tarım sigortasını yapmamıştım. Çeltiğin sigortası var fakat mısırın yapmadım. Aynı zamanda yağmur yağarken elektriklerin genelde kesiliyor olmasından dolayı pompalarda aktif hale gelemediği için bizim ürünlerimizi su basıyor” dedi.
Bir diğer çiftçi Mehmet Tezek ise “ Ekili tarım arazilerimiz, samanlarımız, hayvanlarımız ve yemlerimiz su içerisinde kaldı. Kuşaklama kanalı gittikçe bizleri daha zor duruma düşürüyor. Suyun kontrolünü sağlayamadıkları için sıkıntı çekiyoruz. Devlet Su İşleri ve Kaymakamlığımızdan bu soruna bir çözüm bekliyoruz” dedi.
Bafra Sebze Üreticileri Birlik Başkanı Süleyman Tulum ise “ Bafra ovasında kışlık ve yazlık sebze ekili yaklaşın 10 bin hektar ekili alan yağan yağmurlardan olumsuz etkilendi. Tarım Sigortası yaptıran çiftçilerin TARSİM`e müracaat etmesi gerekiyor. Yaptırmayanlar ise İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuru yapsın” dedi.
Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2018, 09:10
Allahtan yağmur istiyiniz yağmur yaviyi güneş istiyiniz güneş açiyi ne istiyiniz kendinizde bilmiyiniz