İŞTE ÖZLENEN TABLO

Samsun’un Beklediği Buydu

İŞTE ÖZLENEN TABLO

Bundan önceki dönemlerde AK Parti Samsun Milletvekilleri arasında bir kopukluk vardı. Kimse onları bir arada göremezdi. Birbirleri ile geliş, gidişleri çok zayıftı.

Samsun’un problemlerini herkes kendi başına takip eder, çözmeye çalışırdı. Bu durum Samsun Halkını ziyadesiyle üzerdi. Hatta halk arasında; filanca milletvekiline sakın uğrama, şu milletvekili san küser gibi buruk espriler yapılırdı.

Şu anda ki Samsun Milletvekilleri o kopukluğu aralarında hiç yaşatmıyorlar. Birbirleri ile olan diyalogları oldukça samimi. Samsun’un problemlerini aralarında görüşüp istişare ediyorlar. Bakanlıklarda ki takibini birlikte yapıyorlar. Birbirlerine destek veriyorlar.

Hem dışarıya karşı, hem de bürokrasi karşısında, “Samsun için tek vücut” olduklarını gösteriyorlar.

Bu birlikteliğin son tezahürü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a yapılan ziyaret oldu. 26 Dönem Samsun Milletvekilleri; Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, 22-23 ve 24.Donem Samsun Milletvekili Ahmet Yeni “Tek yürek ve tek vücut” olduklarını gösterdiler.  

BU KADARI DA YETMEZ

Bu tablonun henüz tamamlanamayan iki halkası daha mevcut.

Mesela Diyarbakır Milletvekilleri, Diyarbakır’ın bir sorununu çözmeye çalışırken üç parti olarak bir araya gelirlermiş. Yetkili kuruma, AK Parti, CHP ve HDP Milletvekilleri birlikte gidip, Diyarbakır’ın ağırlığını hissettirirlermiş. Bu birliktelik bütün Güneydoğu illeri için geçerliymiş. ( Bu örnek önce ki dönemle için)

Samsun halkı arzu ediyor ki, Samsun’un problemlerini istişare edip çözerken, AK Parti, CHP ve MHP Milletvekilleri diyalog içinde olsunlar. Sorunları birlikte tartışıp, kararlaştırıp, birlikte takip etsinler.

İktidarın belki buna ihtiyacı yoktur. Tek başına da sorunları çözebilir.

Ancak olayın bir başka boyutu daha var. Üç parti milletvekillerinin birlikte hareket etmesi, toplum tabanın da büyük bir sinerji oluşturur. Bunu asla göz ardı etmemek gerekir.

Türkiye’nin nesi ABD’den aşağı?

Orada gerçekleştirilen birliktelik Türkiye ‘de hayata geçirilemez mi?. Bağımsızlık hareketinin meşalesinin yandığı Samsun, bu birliktelik tılsımının fitilini ateşleyerek Türkiye’ye örnek olamaz mı?

“Büyük millet olmanın, milli başarılara imza atmanın birinci şartı budur.”

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER