- Ebe Seçil Yaman:- "Annelere doğumdaki korkuyu nasıl yönetebileceklerini, doğru bilgiyle bunları aşabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz"- Anne adayı Gülnur Gülsoy:- "Doğum çok doğal bir süreç. Doğada da her türlü canlının aynı şekilde doğurduğunu bilince sürece biraz daha hakim olunca korkular yeniliyor"
- Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Rusya'dan ocak-eylül döneminde 24 bin 507 turist, çoğunlukla genel cerrahi, çocuk hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum ile dermatoloji branşları olmak üzere tedavi için Trabzon'u tercih etti- İl Sağlık Müdürü Hakan Usta:- "Sağlık turizminde giderek artan sayılarımız var. İlimizdeki sağlık turizmini standartlarda verme gayreti içerisindeyiz"
- İl Sağlık Müdürü İsmail Kara:- "Hastanemize yeni gelen 2 gastroenteroloji uzmanımızın deneyimleriyle ERCP işlemlerini yapar hale geldik"- Dr. Öğrettim Üyesi Kenan Koşar:- "Aynı endoskopi gibi yandan görüşlü cihazla, hastanın 12 parmak bağırsağından safra kanallarını ve pankreas kanalını değerlendirmek, aynı zamanda tedavi amaçlı kullanılan yöntemdir. Bunu ilk defa yapmak bizi gururlandırdı"
- TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz:- "Eğitim ve araştırma faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz"- "Bu anlayışla, mobil diş ünitelerimizi hizmete sunarak sağlık hizmetlerini köylerimize taşımaktan mutluluk duyuyoruz"
- Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aslan:- "Tıp bilimi, hem beyin gelişiminde hem de otizmi önlemede ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmeyi öneriyor ancak birçok çalışma, 24 aya kadar emzirildiklerinde bebeklerdeki olumlu etkilerin daha fazla olduğunu göstermiştir"
- Prof. Dr. Mukaddes Kalyoncu:- "Çocuklar güne bir bardak suyla başlasın, gün içinde tüketeceği sıvıyı sabahtan itibaren belli saatlere kadar tüketsin, daha sonra tüketmesini istemiyoruz"- "Bazen böyle bir bardak iki bardak peş peşe su içiliyor. Aslında susayarak su içmek doğru değil. Susamadan, yudum yudum aralıklı olarak su içilmesi vücuda daha faydalı oluyor"
- Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Alper Şahin:- "Bu aparat sayesinde bir yıllık bir cerrah da onu uygun açıda yerleştirebilecek. 10 yıllık cerrah da ameliyat sırasında bir sıkıntı yaşadığı zaman o aparatı kurup bakıp, 'Bu açının belki şurasını düzeltmem gerekiyor.' deyip anlık düzeltme yapabilecek"- "Bunun sadece kalça için değil, omurga için vida yerleştirirken de işe yarayacağını düşünüyoruz"
- Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki ortodonti kliniği, 33 ünite ve 28 hekimle Bolu'nun yanı sıra İstanbul, Ankara, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Sakarya ve Kocaeli'den hastalara hizmet sunuyor- Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Musa Bulut:- "Kemik gelişiminin hızlı olduğu yaşlarda çenedeki bozuklukları, kemiklerin büyümesini yönlendirerek düzeltebiliyoruz. Bu gibi düzensizliklerde geç kalındığı durumlarda çene cerrahisiyle ameliyat gerçekleştiriyoruz"
- İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Özge Çelen:- "En yaygın olarak kullanılan yöntem PRICE (Koru, Dinlenme, Buz, Kompresyon, Yükseltme) protokolüdür. Bu protokolün doğru ve bilinçli bir şekilde uygulanması, iyileşme sürecini hızlandırarak sporcunun en kısa sürede sahalara dönmesini sağlar
- Bayındır Söğütözü Hastanesi Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Ünitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural:- "Yöresel olarak büyümüş lenf bezesinin tamamen çıkarılması ve patolojik olarak incelenmesi gerekiyor"
- İl Sağlık Müdürü Dursun Tüzün:- "Mevcut hastanelerimizde sağlık turizmine yönelik hizmet vermemiz zordu. Ordu Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesiyle inşallah sağlık turizminde daha öncü olacağız"
- DÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sağlam:- "Beslenmesine ayran, yoğurt, tarhana, turşu, boza, soğan, sarımsak gibi doğal pro ve prebiyotikler ekleyin"- "Bulaşıcı hastalık riski yüksek olan, öksüren, ateşi olan çocuklarımızı başka çocuklara bulaş olmaması için ve dinlenip daha hızlı sürede iyileşmeleri için okula göndermeyelim"
- KTÜ Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Kalkışım:- "Bacak uzunluğunda eşitsizlik durumu aksama, topallama, parmak ucunda yürüme, omurga deformitesi, sırt ağrısı ve eklemlerde problemler gibi birçok soruna neden olabilir"