- Trabzon'da Şalpazarı Devlet Hastanesinde görev yapan pratisyen hekim Hande Ceren Bektaş:- "İlk tercihim, ailem burada çalıştığı için Şalpazarı Devlet Hastanesi oldu. Annem ile babam yaklaşık 30 yıldır burada beraber çalışıyor"
- KTÜ Farabi Hastanesinde görevli dil ve konuşma terapisti Çağıl Özyılmaz:- "Yapılan araştırmalara göre kekemelik, erkeklerde kızlara oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Erken çocukluk döneminde ortaya çıkan gelişimsel kekemelik yüzde 80 kendiliğinden düzelebilmekte ancak geri kalan kısım kronik hale gelebilmektedir"
- Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğrul Kesicioğlu:- "Projemizde, meme kanserinin kanda erken evrede moleküler düzeyde gösterilmesini hedeflemekteyiz. Meme kanseri alanında dünyada önemli bir çalışma olacağını ön görmekteyiz"- Dr. Öğr. Üyesi Funda Demirtaş Korkmaz:- "Farklı evrelerden meme kanseri hastalarının kan numunelerini toplayacağız. Raman Spektroskopisi cihazında kanser kök hücrelerinin saptanıp saptanamayacağını belirleyeceğiz"
- Ebe Seçil Yaman:- "Annelere doğumdaki korkuyu nasıl yönetebileceklerini, doğru bilgiyle bunları aşabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz"- Anne adayı Gülnur Gülsoy:- "Doğum çok doğal bir süreç. Doğada da her türlü canlının aynı şekilde doğurduğunu bilince sürece biraz daha hakim olunca korkular yeniliyor"