Yeşilay bağımlılıkla mücadeleyi beyaz perdeye aktarıyor

- Ordu'da, Yeşilay Derneğinin katkısıyla madde bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir baba ile kızının yaşadıkları psikolojik dramın anlatıldığı film çekiliyor - Senarist Okan Sadri Engin: - "Amacımız milyonlarca bağımlı genç ve onların ailelerine ulaşıp bir nebze olsun farkındalık yaratmak. Bu işin kötülüğünü bir baba ve kızının üzerinden anlatacağız"

Yeşilay bağımlılıkla mücadeleyi beyaz perdeye aktarıyor

ORDU (AA) - EYÜP ELEVLİ - Yeşilay Derneği Ordu Şubesince kentte uyuşturucu ile mücadeleye dikkati çekmek amacıyla sinema filmi çekiliyor.

Yeşilay Derneği Ordu Şubesi, 2013 yılında bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında tiyatro oyunu hazırladı. Ordu'nun 19 ilçesinde 16 bin kişinin izlediği oyunun, daha fazla insana ulaşması ve farkındalık oluşturulması amacıyla beyaz perdeye aktarılmasına karar verildi.

Yönetmenliğini Yeşilay Ordu Şubesi Başkanı Cengiz Keskin, senaristliğini ve oyunculuğunu Okan Sadri Engin'in üstlendiği "Yaşamayı Seç Uyanış" adlı filmde, 47 oyuncu yer alıyor.

Çekimlerine Kabadüz ilçesinde başlanan ve Kabadüz Belediyesinin de destek verdiği filmde, uyuşturucunun zararları, bir baba ve kızının üzerinden anlatılıyor.

Senarist ve oyuncu Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımlılıklarla mücadele konusunda yerelde kalmak istemediklerini dile getirdi.

Sanatçıların, toplumun dertleriyle yoğrulması gerektiğini vurgulayan Engin, "20 yıllık tiyatro ve sinema hayatımda tek derdim sosyal mesaj içerikli projelerde yer almak ve onları üretip sahneye veya kamera önüne taşımak. Ben de bağımlılıklarla mücadele kapsamında bir program yapmayı planladım. Tiyatroda yaptığımızı sinemada deneyelim dedik." diye konuştu.

Engin, filmin ismini Yeşilay'ın "Yaşamayı Seç" sloganından belirlediklerini anlatarak, "Bu slogandan yola çıkarak güncel bağımlılıklarla ilgili senaryo çalışmasına gittik. Amacımız milyonlarca bağımlı genç ve onların ailelerine ulaşıp bir nebze olsun farkındalık yaratmak. Bu işin kötülüğünü bir baba ve kızın üzerinden anlatacağız." dedi.

Türk sinemasında fazla denenmeyen psikolojik dram dalında çekim yaptıklarına dikkati çeken Engin, "Psikolojik dram deneyeceğiz ki insanları daha fazla etkileyebilelim. Yani bu uyuşturucu belasının nasıl bir şey olduğunu kamera önünde gösterelim düşüncesiyle bir çalışma içerisinde girdik. Sloganımız da bağımlılıklarla mücadelede 7'nci sanat." ifadesini kullandı.

Engin, filmin vizyon tarihinin kasım veya aralık ayı olarak planlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kendi imkanlarımızla çekebildiğimiz ölçüde filmimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Farkındalık olması amacıyla yapılan bu projemize Türk halkının destek olmalarını bekliyoruz. Belki sinema salonlarımızda çok ünlü oyuncuları göremeyecekler ama sosyal mesaj içeren filmimizi, genç ve yeni yüzleri görmek isteyenleri davet ediyoruz."

- "Bağımlının yaşamış olduğu içsel duygularını perdeye aktaracağız"

Ordu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde Yüksek Lisans öğrencisi olan yönetmen Keskin ise sinema ve tiyatro alanında oyunculuk yaptığını anlattı.

Türk toplumunun, düşenin elinden tutan bir toplum olduğuna işaret eden Keskin, "Bağımlılıkta böyle bir şey. İnsanı süründüren bir yapısı var. Yere düşürüyor, diz çöktürüyor. Biz onun elinden tutup 'Hadi kalk, kendine gel' diyoruz." diye konuştu.

Güzel bir proje ortaya koyduklarına dikkati çeken Keskin, şunları söyledi:

"Bir bağımlının yaşamış olduğu içsel duygularını burada perdeye aktarmak istiyoruz. Tabii bağımlılığa başlangıç aşaması, ilerlemesi, diz çökülmesi, sonra elinden tutulup tedavi aşamaları, sağlıklı bir birey olarak da toplumda yer alması bu sinema filmimizin çerçevesini oluşturuyor. Mekanlar değişecek, belki oyuncularımız değişecek ama içeriğimiz değişmeyecek."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER