Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmeliğin 10. maddesine istinaden oluşturulan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komite toplantısı 22 Ekim 2014 Çarşamba günü Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdür Vekili Dr. Habip MURUZ başkanlığında daha önce belirlenen gündem doğrultusunda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Vekili Dr. Habip Muruz,” 2009 yılında bir tarım danışmanı ve 36 işletmeyle başladığımız kamu dışı yayım faaliyetinde, 2014 yılında 91 tarım danışmanı ile 5113 işletmeye kamu dışı danışmanlık hizmeti verilmek suretiyle büyük bir ilerleme kaydetmiş bulunmaktayız.
Danışman çalıştırılması suretiyle kamunun istenilen düzeyde yerine getiremediği yayım faaliyetleri çiftçilerimize ulaştırılmakta, bitkisel ve hayvansal faaliyetlerde; ekim, dikim, bakım, besleme, hastalık ve zararlılarla mücadeleden, ürünlerin pazarlanmasına kadar üretimin her aşamasında yanlarında olan danışmanlar tarafından üretimde kaliteyi, birim alandan alınan verimde artışı, ilaç kalıntısı olmadan üretimi ve pazar aşamasında karşılaşılan sorunların çözümünü hedeflemekteyiz. Ayrıca danışman olarak hizmet veren genç meslektaşlarımızın istihdamını sağlamanın da mutluluğunu yaşamaktayız “dedi.
Toplantı sonucunda;
1-Samsun ilinde suluda 50 dekar, kuruda ise 100 dekar tarla arazisi bulunan işletme sahiplerinden en az 10 dekarlık alanda tütün üretimi yapan işletmelere tütün bölümü mezunları tarafından tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verebileceğine,
2-Samsun ilinde, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti veren danışmanlar tarımsal faaliyetin az olduğu dönemlerde en az ayda bir olmak üzere işletmeleri ziyaret etmeleri (gezginci arıcılık ve göçer küçükbaş hayvancılık işletmeleri hariç) ve yıllık izin planlamasının buna göre yapmaları gerektiğine,
3-İl Teknik Komite olağan toplantısının yılda bir kez yapılmasının bakanlığa görüş olarak sunulmasına; oy birliği ile karar alındı.
NAMIK AZGIN
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 17:49