‘CİBALİ KARAKOLU’ TİYATRO OYUNU ALAÇAM’DA SAHNELENDİ

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Bafra Şubesi tarafından hazırlanan "Cibali Karakolu" adlı tiyatro oyunu, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, Alaçam Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda sahnelendi.

‘CİBALİ KARAKOLU’ TİYATRO OYUNU ALAÇAM’DA SAHNELENDİ
    Alaçam Kaymakamlığı, Alaçam Belediyesi katkılarıyla tertip edilen Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi Tiyatro Grubunun oynadığı "Cibali Karakolu" adlı tiyatro oyununu davetliler beğeniyle izlendi. 

   Cibali semtindeki insanlarla, semt karakolundaki polislerin arasında geçen çeşitli olaylar hicvedilerek anlatıldı.
        7 ENGELLİYE, AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE TAKDİM EDİLDİ 
    Muammer Karaca’nın yazdığı “Cibali Karakolu” adlı oyunun yönetmenliğini Sebahattin Gürgür ve Ziynet Efe yaptı. Program öncesi Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Bafra Şubesi ve Alaçam Engelliler tarafından belirlenen 7 engelliye Tekerlekli sandalye, düzenlenen törenle takdim edildi.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal yaptığı açılış konuşmasında,” Bilindiği gibi bu akşam bu akşam bir tiyatro oyunu için toplanmış bulunmaktayız. Dünya Engelliler Günü olması talebiyle, bizler sizler tarafından bir hatırlanmak, belki bir farkındalık yaratmak amacıyla buradayız. Cibali Karakolu adlı tiyatro oyunu sizlere ileterek, hoşça vakit geçirtmek istedik. Umarım sizler bu tiyatrodan memnun kalırsınız. Her zaman bizlere desteğini esirgemeyen Alaçam Kaymakamıma ve Belediye Başkanıma yönetimim adına teşekkür ederim” dedi.
    Cibali Karakolu adlı tiyatro oyununu ilk defa engellilerin oynadığını belirten Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı İsmail Tabak ise, “Bizler 2003 yılından beri tiyatro ile ilgileniyoruz. 13 yıldır, engelli arkadaşlarımla beraberim. 1993 yılında kurulan Türkiye Omurilik Felçliler Derneği, şuana kadar uluslar arası bir federasyona sahiptir. Türkiye genelinde dağıttığımız Akülü Tekerlekli Sandalye sayısı 7 bindir. Şuanda Samsun bölgesinde 300, Bafra’ya verdiğimiz tekerlekli sayısı 140, bunun 3 tanesi Alaçam’da, gönül isterdi ki; Alaçam’da bulunan engelli arkadaşlarımıza daha fazla tekerlekli sandalye verelim. Ama biz her zaman arkadaşlarımızın arkasındayız. Biz, okulda okuyan engelli çocuklarımıza önem veriyoruz. Samsun Valiliği tarafından ‘Engellilere yönelik yapılan Çalışmalarda’ 2013 yılı raporunda, Bafra’da 18 bin kişi, Alaçam’da 4 bin 100 kişi, Yakakent’te 1430 kişi 19 Mayıs ilçesinde 3 bin 100 kişi engelli tespit edilmiştir. Bu az bir rakam değil, bizler engelliyiz ama sizlerin içinden biriyiz” diye konuştu.
    16 Mayıs Engelliler Gününde de Alaçam’da bir tiyatro oyunu sözü veren Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, “Böyle bir tiyatroyu engelli arkadaşlarımızın sahiplenmesi, gerçekten diğer engelli kardeşlerimize beli umut ışığıdır. Tiyatro oyunu nelerin yapılabileceğini, nelerin başarılabileceğini gösteren bir eserdir. Her sağlıklı birer engelli adayıdır. Çünkü insanın bir an hayatının ne olabileceği belli değildir. Budan sonra derneğimizle daha yakın temas kurarak, temin konusunda yakın olmaya gireriz. Bu konuda, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesine ve Alaçam Engelliler Derneği başkanına ve yönetimine bu tür faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
    Alaçam Engelliler Derneğinin organize ettiği etkinliğe maddi ve manevi destek veren 4 kişiye, konuşmalardan sonra davetli protokol tarafından plaketleri verildi.
    Muammer Karaca'nın yazdığı, Sebahattin Gürgür ve Ziynet Efe yönetmenliğinde, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi Tiyatro Grubunun oynadığı  “1945'de Cibali Karakolu” adlı tiyatro oyunu seyirciler tarafından beğeniyle izlendi.
           NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER