Başkan Yılmaz,"İlçe Belediyelerimiz ile birlikte yapmiş olduğumuz çalişmalar sonucuna köylerimizdeki yollarımız pırıl pırıl oluyor "dedi.
Bakan Kılıç’a Samsun’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, köylerde başlattıkları projelerden bahsetti. Başkan Yılmaz, “Hizmet bir bütündür. Köylerdeki yolların bir kısmı Büyükşehir’e bir kısmı da ilçe belediyelerine ait. Bu köylüyü ilgilendirmez. Bize ‘sen geldin yolu camiye kadar yaptın. 50 metre ilerde okul var. Okulu da yapmanız gerekiyor. Ara sokakları da yapmanız gerekiyor’ dedikleri için köylerin içerisini komple yapıyoruz. Köyün içindeki asfaltları yaptık. Daha sonra ortaya başka güzel şeyler çıktı. Köyler birden bire kasabalaşma görüntüsü vermeye başladı "dedi.
‘1,5-2 YILIN İÇERİSİNE SIĞDIRABİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİM’
Demek ki bir köyün kasabalaşma süreci içerisinde köy içi düzen ve tertibi ile ilgili konudaki kalite köyü kasabalaştırmaya yaklaştıran, köyü kasaba gibi gösteren önemli bir şeyin ortaya çıktığını gördüklerini belirten Başkan Yılmaz,"Biz de kasabalaştırma ile ilgili çalışmalara başladık. Köyün meydanını oluşturalım dedik.Köylüler tarladan geldikten sonra veya köyün yaşlılarının meydanda oturmaları için bir yer oluşturduk. Bunları yaptıktan sonra köyü aydınlatmak istedik. Onları da yaptıktan sonra köy size küçük bir kasaba gibi geliyor. O zaman köyde yaşama keyfi başlıyor. Onun yanında voleybol sahaları, basketbol sahaları, futbol sahalarını da ekleyerek köyde hayatı kasabalaştırmaya dönüştürüyoruz. Dün bir sunumda, bizim 150 tane kasabalaşmış köy yapmak istediğimizi ve bunları da 1,5-2 yılın içerisine sığdırabileceğimizi söyledim. Bu 150 tane kasabalaşmış olacak olan köyü seçtik. Bunun ikinci bir aşamasında da bu köylerin evlerini boyayacağız. Bunların pençelerine sardunyalar koyacağız" şeklinde konuştu.
'KÖYLÜLER BİZE ACELE ETTİRMESİN, HATA YAPABİLİRİZ'
Köy projelerini yaparken köylülerin sabırlı olmalarını isteyen Başkan Yılmaz, “Bazı işler maddi değil, aynı zamanda mobilizasyon kabiliyeti ile ilgili bir şey. Bu boyuttaki işi de yönetmek zor. Biz şu anda hangi süreci nasıl yönetmemiz ile ilgili hem tecrübelerimizi hem yaşamdan aldığımız tepkileri birleştirerek bu süreci köylerimizde yönetiyoruz. Biz de acele ediyoruz. Kısa sürede ortaya çıkmış görseller etkili oluyor. Çok uzun süreye yayılmış olan görsellikler kanıksanıyor. O bakımdan biz de çabuk yapmayı istiyoruz. Bu vesileyle köylülerimiz bize acele ettirmesinler. Bize acele ettirirlerse bizde hata yapabiliriz” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER