Hava Sporları ve Gençlik Kulübü, Bafra Genç İş adamları Derneği (GİAD), Bafra Motosiklet Kulübü(BMK) , Bafra Turizm Derneği(BAF-TUR), Bafra Emenli Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEKDER) ile Bafra Turizm Fakültesi, OKA’nın 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında, Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi için bir araya geldiler.
ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI UYGULAMALI PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ ONAYLANDI
Hava Sporları ve Gençlik Kulübü ile Bafra GİAD’ın önderliğinde OKA’ya proje olarak sunulan ve yapılan puanlama ile kabul edilen eğitim, Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan basın açıklaması ile tanıtıldı.
Projenin Koordinatörü Cemalettin Cankurt, “2015 yılı teknik destek programı kapsamında Bafra Genç iş adamları derneği ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının sunmuş olduğu proje döngüsü yöntem ve eğitim programı projemiz başarılı bir şekilde kalkınma ajansında puanlanarak geçti. Projemiz kapsamında 2 gün boyunca proje döngüsü eğitimi verilecek. bu eğitim kapsamında biz Bafra Havacılık Kulübü, Bafra Genç İş Adamları Derneği, Bafra Motosiklet Kulübü, Bafra Turizm Derneği, Bafra Emenli Köyü Derneği ve Bafra Turizm Fakültesi ile beraber bir çalışma yapacağız. Bu çalışma esnasında projeye katılan arkadaşlarımızdan dernek üyelerimizden 1 ekip oluşturarak OKA’nın zaman içerisinde yapmış olacağı proje ve proje başvurularına bu ekip olarak başvurmayı düşünüyoruz. Projenin içerisinde proje hazırlama, proje yönetme ve bu konudaki bilgilendirmeler yapılacak. Amacımız derneklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının olabildiği miktarda projelerden ve desteklerden faydalanarak bölgesel kalkınmalara ve çalışmalara daha çok faydalı olunmasını istiyoruz. Bu kapsamda kurumlarımızdan ve sivil toplum kuruluşlarımızdan destek alıp çalışmalarımıza yönlendireceğiz” dedi.
Proje sahibi, Hava Sporları ve Gençlik Kulübü Başkanı Burhan Apaydın ise,” Projelere çok hevesli birisi olarak, proje yapmayı çok fazla bilmediğimizi fark ettiğimden önce kendi eksikliğimi gidermek için bir proje eğitimi almaya karar verdim. Biz, Samsun’da bu eğitimi aldıktan sonra çok faydalı bulduğum için OKA`dan bu eğitimi Bafra`daki derneklere de verebilip vermeyeceğimizi sorduğumda bir proje kapsamında yapabiliriz dediler. Bu cevabı aldığımda adı geçen dernekleri bir araya getirerek Bafra`da ortak bir enerji ortaya çıkarabilmek adına, aynı dili konuşup ortak noktalarda buluşabilmek için proje eğitimi döngüsü almaya karar verdik. Sağ olsunlar derneklerimizde katılım göstererek bize katkıda bulundular. İnşallah bu katılımlardan sonra iş birliği yaparak güzel hizmetler, güzel projeler üretmeye çalışacağız. Bu bir proje eğitimidir.2 gün sürecek bir eğitim alacağız. Ondan sonra da ortak dili konuşmaya başladığımızda da güzel şeyler çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Projenin ortağı Bafra GİAD Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu ise şunları kaydetti: “Bafra’da 200`ün üzerinde dernek olduğunu varsayarsak OKA olsun, Devletin diğer ajanslarından veya AB olarak baktığımız zaman geçirebildiğimiz proje sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Proje kültürünün de ülkemizde yeni yeni oturduğunu var, sayarsak öncelikle nasıl bu kaynaklardan yararlanılabilir bunu öğrenmek ve bunu profesyonel bir şekilde yapmak adına Bafra’mız da uygulanacak. Hep birlikte bütün sivil dernekler ve kurumlar buna katılacaktır. Eminiz ki 2016 yılında artık daha bilinçli bir şekilde projeler yapıp hem şehrimize hemde ülkemize farklı değerler kazandırabiliriz diye düşünüyorum.”
Basın açıklamasına katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yapılan çalışmaları beğendiğini ifade ederek, Bafra Belediyesi olarak destek verebileceklerinin altını çizdi.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konuşmasında şunları söyledi:
“Bu şekilde bir çalışma yapılmasından çok memnun oldum. İnsanlar güçlerini birleştirdiğinde beraber hareket ettiğinde bir çok olayı daha kolay çözer. Belediye olarak bizim yapmamız gereken bütün destek ve yardımlar varsa bizde her zaman yardım etmeye hazırız. Sizler dayanışma içinde olun ben büyüğünüz olarak da, abi olarak da yanınızdayım, destekçinizim. Hiç bir şey basite alınmasın, gidiyor motosikletçiler bir yerde program yapıyor, o şehirde büyük bir heyecan, hareketlilik yaşanıyor. O şehre ekonomik katkısı da oluşuyor. Her kuruluşun kendine ait bir branşı var etkinlik yapabileceği. Bu noktada bugüne kadar olmadı diye de olmayacak anlamına gelmiyor. Burada da sivil toplum adına birçok şey yapılmakta ileriye dönük daha neler yapılabilir bunlarda konuşulacaktır.”
NAMIK AZGIN