BAFRA’DA, OKA 2016 YILI TEKLİF ÇAĞRISI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Bafra’da, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2016 Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı yapıldı.

BAFRA’DA, OKA 2016 YILI TEKLİF ÇAĞRISI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

     Sosyal Girişimci öğretmenler projesi kapsamında derece yapan okul ve öğretmenlere, başarı belgesi Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından takdim edildi.
    Bafra Kaymakamlığı tarafından, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA), 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında, “Turizm Geliştirilmesine Yönelik Küçük ve Orta Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı” ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
    Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Toplum Sağlık Merkezi Sorumlusu Uzman Dr. Ebru Kaynar Tunçel, Kamu Kurum ve Kuruluşları yetkilileri, Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri, Mesleki Oda Temsilcileri, birlikler yetkilileri ve öğretmenler katıldı.
   Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınmaya yönelik planlama ve uygulama faaliyetlerini, hızlı, sağlıklı, sürekli ve sürdürülebilir bir kalkınma hareketini yerel ve bölgesel aktörlerin etkili olduğu katılımcı bir anlayışla yürütmek üzere hem yerel aktörler ile merkezin işbirliğini geliştirmeyi hem de TR83 Bölgesinin illeri Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat’ın ulusal ve uluslar arası ölçekte rekabet üstünlülerini artırmayı hedefliyor.
    OKA 2016 yılı teklif çağrısı toplantısında konuşan OKA Proje Eğitim Uzmanı Fatih Çatal, “Geçmiş mali destek projelerimiz çerçevesinde, 2010 küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında, 2 tarihi mekânın aydınlatılması, 10 tescilli tarihi yapı restorasyonu, 6 doğal alan düzenlenmesi, 3 kültür merkezi yapımı, 3 yeni müze yapımı gerçekleştirildi. OKA programının amacı, TR83 Bölgesinin kalkınma potansiyelini harekete geçirerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesine, kentsel dokuların korunması, geliştirilmesi ve restorasyonu ile turizme yönelik kentsel altyapının iyileştirilmesine katkı sağlamaktır. Turizm altyapısına yönelik olarak planlı kentsel gelişimin teşvik edilmesi, kentsel dokuların güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için kent ve turizm altyapısının iyileştirilmesi, bölgeye ve yöreye özgü turizm türlerinin bütünleşmesini sağlayarak çeşitli turizm imkânlarını farklı sektörel kullanımlarla bir arada arz edilen alternatif turizm odaklı kültürel ve sanatsal gösterilerin sergileneceği tesisler ve mekânların inşa edilmesidir” dedi.  
    Destek tutarının, projenin toplam uygun maliyetinin % 20’sinden az ve % 75’inden fazla olamayacağını belirten OKA Proje Eğitim Uzmanı Fatih Çatal, “Sözleşme imzalandığı tarih itibarıyla; mahalli idareler dışındaki gerçek veya tüzel kişilerden, yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere vergi dairelerine vadesi geçmiş borçu olanlar, kamu kurum veya kuruluşları dışındaki gerçek veya tüzel kişilerden yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna vadesi geçmiş borcu olanlar, mahalli idareler dışındaki  gerçek veya tüzel  kişilerden söz konusu proje veya faaliyetine ilgili ajans tarafından sağlanacak destek tutarının değeri %3’ü kadar ya da daha fazla bir meblağ için herhangi bir nedenle haklarında kesilmiş haciz işlemi bulunanlar, OKA’ da kimlik yararlanamaz.Bir başvuru sahibi,program kapsamında en fazla 4 projesi için  destek başvurusunda bulunabilir ve her bir başvuru sahibi en fazla 2 proje için destek alabilir” diye konuştu.
      Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve yapılan değerlendirmelerle sona erdi.
        NAMIK AZGIN 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER