AŞCI,‘’HAYIRDA YARIŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Bafra ilçesine bağlı Karaburç Mahallesi'nden İstanbul’a giderek ASTAŞ Holding'i kuran Aşcı ailesi, doğdukları baba ocakları Karaburç mahallesine yaptıracakları cami, Kur'an kursu ve imam lojmanı için çevre ilçelerde bulunan camileri gezdiler.

AŞCI,‘’HAYIRDA YARIŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

       19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköyü Mahallesinde bulunan Asal ailesinin yaptırdığı camiyi gezen ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı H. Kaya Aşcı ve beraberindekiler burada yetkiliden bilgi aldılar.

       İncelemeden sonra bir açıklama yapan Bafralı hayırsever işadamı H.Kaya Aşcı,’’Ben ve ailemiz Bafra ve Samsun aşığı bir aileyiz. İşimiz İstanbul’da olduğu halde sık sık Bafra’ya geliyorum. İstanbul’da da zaten konumum gereği Bafralılar ile beraberim. Doğduğum, doyduğumuz topraklarda bir şeyler yapmak çok mutluluk verici bir olay. Aile olarak bunun mutluluğu yaşıyoruz. Merhum babamız adına Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'ni yaparak ve bağışlayarak Bafra ve bölgemize olan borcumuzun bir kısmını ödedik. Bizim bu girişimimizin peşinden inşallah başkaları da devam eder ve bu fakülte üniversitenin ayak sesleri olur. 5 sene önce vermiş olduğumuz söz üzerine Bafra ve bölgesine bir fakülte kazandırdık. Bizler Aşcı Ailesi olarak şimdi de baba ocağımız Karaburç Mahallesi'ne biraz daha ilgi vereceğiz . Aşcı ailesi olarak doğduğumuz mahalleye cami, minare, kız-erkek Kur'an kursu ve imam lojmanı yaptırıyoruz. Hayırda yarışmak için çalışıyoruz. Bunun içinde ivedi olarak proje çalışmalarına başladık. Ve çevremizde bulunan ilçelerde camileri gezerek mimarisiyle, görselliği ile uygun bir cami modeli bakıyoruz. 19 Mayıs ilçesinde dağ köyü mahallesinde Asal ailesinin yaptırdığı cami ilgimizi çekti. Bunun mimarisi şeklinde bir cami modeli düşünüyoruz. İnşallah 1 yıl içinde Bafra’da Karaburç mahallesinde caminin açılışını yapacağız’’dedi.

    NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER