Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, il ve ilçe Müftülüklerimiz toplumu din konusunda, aydınlatma gayesiyle kurulmuş, teşkilatlanmış, resmi kurumlarımız, kanunla, yönetmelikle, tüzüklerle topluma din hizmeti nasıl verebilir, bunlar Diyanet İşleri Başkanlığımıza verilmiş ve belirlenmiştir. Bizlerde ilçe Müftülükleri olarak, mahallinde, taşra teşkilatı olarak vatandaşlarımıza din hizmeti sunma gayreti içinde oluyoruz" dedi.
"TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME VE ŞUURLANDIRMA YÖNÜNDE TOPLU ÇALIŞMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Din hizmeti denince ilk etap da, Cami hizmetlerinin akla geldiğini belirten Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, Alile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yaparak, müftülüklerimiz bünyesinde bürolar oluşturuldu. Bu büroların ismi de, Aile ve İrşad Rehberlik Bürosudur. Toplumun dini öğrenmeye, ibadet etmeye ihtiyacı olduğu kadar, toplumda bir takım sıkıntılarda olabiliyor. Ekonomik sıkıntılar, ailevi sıkıntılar olabiliyor. Özellikle insanlar arasında, dostların, arkadaşların sıkıntıları olabiliyor. Bu bakımdan bu sıkıntılara yönelik sıkıntıların giderilmesine yönelikte bir çalışma yapılması düşünülüyor" diye konuştu.
"TOPLUMUN BİLİNÇLENMESİ GEREKİYOR"
Bafra ölçeğini her zaman düşündüklerini belirten Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, Aile ve İrşad Rehberlik Bürosu konusunda kapsamlı bir çalışma düşündüklerini bildirdi.
Boşanmak üzere olan ailelere dini eğitim yaparak, aileleri boşanmadan vaz geçirme yönünde çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, toplumu bilinçlendirme, kadına olan şiddeti azaltma, boşanmaların azalması, suyun ekmeğin, elektriğin tasarruf edilmesi konusunda çalışmalar yapacaklarını söyledi.
"ÇOCUK GELİN GİBİ FLİMLER İSLAM'DA BAĞDAŞMIYOR "
Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, " Aile ve İrşad Rehberlik Bürolarının kurulması suretiyle, özellikle son günlerde televizyonlardan da izliyoruz, işte ‘Çocuk Gelin' gibi filmler İslam'la bağdaşmıyor. Ülkemizin belirli yörelerinde, geçmişten gelen bir gelenekte var. Bunlar fazla yadırganmıyor. Bizim batı toplumuzda, bunla fevkalade yadırganan bir durumdur. Şimdi toplumdaki bu kadına yönelik şiddeti, son zamanlarda artan boşanma hadiseleri, ailelerin dağılması, çocukların yetim kalması, dağılan ailelerin farklı mecralara gitmesi, toplumun huzurunu bozucu bazı şeylerin yavaş yavaş meydana çıkması, işte bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırma yönünde, çalışmak yapma üzere, tüm il ve ilçe müftülüklerimizin bünyesinde, aile ve irşad bürosu oluşturuldu. Bu büroda vaizelerimiz, vaiz beyler, Kur'an Kursu öğreticilerimiz, Bayan Kur'an Kursu öğreticilerimiz, erkek Kur'an Kursu öğreticilerimiz ve din görevlilerimiz tarafından burada nöbet tutuluyor" şeklinde konuştu.
NAMIK AZGIN