Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

GİRESUN (AA) - Giresun'da sivil toplum örgütlerince, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları protesto edildi. Atatürk meydanında toplanan grup, "Arakan Kan Ağlıyor", "Arakan'a Duyarsız Kalma", "Arakan'da Zulme Sessiz Kalma" döviz...

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

GİRESUN (AA) - Giresun'da sivil toplum örgütlerince, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları protesto edildi.

Atatürk meydanında toplanan grup, "Arakan Kan Ağlıyor", "Arakan'a Duyarsız Kalma", "Arakan'da Zulme Sessiz Kalma" döviz ve pankartları açtı, katliamda hayatlarını kaybedenler için dua edildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Giresun Kamu Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Öksüz, Arakan'da Müslümanların, son günlerde tüm dünyanın gözü önünde zulme ve katliama maruz kaldıklarını söyledi.

Arakan'da yaşanılan bu vahşeti şiddetle kınadıklarını aktaran Öksüz,"Böyle zulüm, böyle vahşet, böyle katliam dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Bu masum insanlar daha ne zamana kadar bu acıyı çekecektir? Bu zulüm daha ne kadar sürecektir? Dünyanın neresinde olursa olsun, kimden gelirse gelsin, hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın, dini, ırkı, rengi ve coğrafyası ne olursa olsun insanlığa karşı yapılan her türlü zulüm, işkence ve öldürme gibi eylemler asla kabul edilemez." dedi.

Öksüz, Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere bütün uluslararası kuruluşlar ile insan hakları örgütlerini ve vicdan sahibi herkesi Arakan’da yaşanan katliama sessiz kalmamaya, acil eyleme çağırdıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER