- MHP Mersin Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Dr. Levent Uysal:- "Türkiye’den 10 milyar, 91 ülkede binlerce siteyle global bazda çalışıyorlar. Bütün insanlığı tehdit ediyorlar. Çok basit, önümüzdeki 5 yıl oyunu potansiyelinin 300 milyona ulaşacağı düşünülüyor"- "Mahallelerde insanlara avans veren, git oyna kazandığını paylaşırız diyen, insanları borçlandıran maalesef bu örgütlerin adamları var. Misal 10 bin lira veriyor gençlerimize, çocuklarımıza. Bu bahis sarmalıyla 18 yaş altında çok sayıda gencimizi, çocuğumuzu da avlıyorlar"
- "İklim için Büyükbabalar" hareketinin sözcüsü Dirk Van Esbroeck:- "Belçika'da gelecek ay düzenlenecek yerel seçimler öncesinde iklimi siyasi gündeme sokmak istiyoruz"- Leuven Üniversitesinden Çevre Bilimleri Profesörü Jean Pascal van Ypersele:- "İklim ve biyolojik çeşitliliğin, diğer çevresel ve sürdürülebilir kalkınma konularıyla birlikte, gerçekten daha fazla ilgi görmesi gerekiyor. Bu sorunların çözümüne daha fazla ilgi göstermezsek bunun bedelini bugünün çocukları ödeyecek. Onlara saygımız varsa bundan gerçekten kaçınmalıyız"
- BM verilerine göre bilgi ve iletişim teknolojisi sektörü 2020'de 0,69 ila 1,6 gigaton karbondioksit eş değeri emisyona yol açarak küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 1,5 ila 3,2'sini oluşturdu- İstanbul Gelişim Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Serkan Gönen:- "Cihazların enerji verimliliğini artırmak için enerji tasarrufu modları ve düşük güç tüketen bileşenler tercih edilebilir. Ayrıca, enerji verimliliği yüksek cihazların kullanımı teşvik edilerek, kullanıcıların karbon ayak izi azaltılabilir"
- 43 yıldır arıcılık yapan ve 2020'den beri Hakkari'ye gelen Ordulu Şinasi Keskin ile eşi, bölgenin zengin bitki örtüsü sayesinde kaliteli bal üretiyor- Arıcı Şinasi Keskin:- "Bu sezon iyi geçti. Allah bereket versin. Kalitenin peşindeyiz yoksa 1200 kilometre yol gelir miyiz"
- Waldrappteam projesi kurucusu Biyolog Dr. Johannes Fritz:- "(Kelaynaklar) Göç yollarını bilmediklerinden, bu sorunu aşmaları amacıyla Kanadalı doğa bilimci Bill Lishman’ın hayatını konu alan ve kazlara evlerini göstermek için onlarla birlikte uçan küçük bir kızın hikayesini işleyen 'Fly Away Home' filminden esinlendik. Onlara uçarak yol göstermeye karar verdik"- "İklim değişikliğinin neden olduğu durum nedeniyle 2023'te ikinci bir rota oluşturduk ve kuşları bu kez, aşılacak önemli dağ sıralarının bulunmaması dolayısıyla İtalya'nın Toskana bölgesinden İspanya’nın Endülüs bölgesine yönlendirdik"
- "Yeni yasama döneminde yeni anayasa yapılması süreci, Türkiye'de şüphesiz gündem olacak. Çünkü darbeler döneminde yapılan anayasamızın bize artık yetmediğini düşünüyoruz"- "(Türksat 6A) Türk mühendislerinin, Türk bilim insanlarının hayata geçirdiği, dünyada uydu yapabilen 10 ülkeden biri haline geldik"
- Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Mavruk:- "Küresel ısınmaya bağlı artan deniz suyu sıcaklıkları nedeniyle 30-40 yıllık süreçte görece soğuk suları tercih eden türlerin önemli bir kısmı uygun yaşam alanlarını kaybedecek ve Akdeniz'de barınamayacak. Küresel ısınma bu hızla devam ederse 2060'a kadar 20, 2099'a kadar da 54 tür Akdeniz’de artık görülmeyecek"- "Mevcut durumda artan ihtiyacı karşılamanın en mantıklı yollarından biri yetiştiricilik yapmak, yani balık yetiştirmek ve bu yıl baktığımız zaman yetiştiricilik ve avcılık toplamından elde edilen ürünün yaklaşık yüzde 51'inin yetiştiricilikten geldiğini görüyoruz. Bu, hem doğal stokların korunması ve doğal stoklar üzerindeki av baskısını düşürmek açısından hem de alternatif bir protein kaynağı olması bakımından önemli"
- Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Didim Merkez Camisi önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi- Cenaze töreninde konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş:- "Bir milli şehit olarak, Türkiye'nin milli davası olan Filistin davasının önemli bir işareti, sembolü olarak Ayşenur evladımıza bugün sahip çıkıyoruz"- "Dünyanın büyük devletlerinden birisinin başkanı olduğunu zannettiğimiz bir zat, kalkıp 'yerden bir kurşun vurdu' diyecek kadar insanlıktan sapmış görünüyor"
- İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe:- "Önceki yıllarda küçük ölçekte zararlı ve renkli alg patlamaları yaşanıyordu, bunlar balık ölümlerine neden olmuyordu. Oradan edindiğim deneyimle söyleyebilirim ki bu 2 ay sürecek bir süreç, eylül ayında da bunu göreceğiz"- "Amonyak fazla olduğu zaman özellikle büyük balıklar için zehir etkisi yapabiliyor. Oksijen biraz düşükse balıklar bu ortamda daha fazla nefes aldığı için yani sudaki toksik maddeleri daha fazla çektiği için ölebilir"
- Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe:- "Projeyle, verilerin analizini ve sentezini yapıp son kullanıcı dediğimiz karar vericiler, şirketler ve sivil toplum örgütlerinin bu verilere kolayca ulaşmalarını, kendi amaçları doğrultusunda analiz edip kullanmalarını amaçlıyoruz"
- Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Taşkın:- "Ege Denizi'nde yapmış olduğumuz çalışmalarda deniz çayırlarının 35-40 metre derinliklerinden daha sığ derinliklere çekildiğini, 5 ile 20 metre arasındaki derinliklere sıkıştığını gördük. Bunda da daha çok kirliliğe bağlı artan bulanıklık, balıkçılık ve çapalama faaliyetleri, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisinin olduğunu düşünüyoruz"- "Ege, Marmara ve Akdeniz'de yoğun bir deniz çayırı tahribatı var. Bu tahribat, evsel endüstriyel atıklar, ileri arıtma yapılmadan denizlere bırakılan deşarj suları, özellikle deniz çayırlarının yayılış gösterdiği alanlarda trol ve benzeri araçlarla yapılan balıkçılık, kültür balıkçılığı faaliyetleri, tekne çapaları, bulanıklık ve yabancı türlerden kaynaklanıyor"