- Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu, sucul habitatlarda yaşayan 2 yeni ostrakod (mikroskobik kabuklu hayvan) türünü "Eucypris lefkosaensis" ve "Eucypris denktasi" isimleriyle literatüre kazandırdı- Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu:- "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu Rauf Denktaş'ın ismini yeni bulunan türlerden birine vermiş olmamız bizim için onurdur. Sayın Denktaş, sadece Kuzey Kıbrıs için değil, Türkiye Cumhuriyeti ve dünya için de çok önemli bir fikir ve mücadele insanıdır"
- Üniversitelilerin geliştirdiği 30 santimetre uzunluğundaki uydu, Aksaray Hisar Atış Alanı'ndan fırlatılan roket ile ulaştığı yaklaşık 700 metre irtifada yer istasyonuyla iletişim kurmayı başardı- Makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Özcan Gülcan:- "Bu tür çalışmalarla uydu sitemlerini daha yakından tanıyor, ileride bu alanda çalışmak için can atıyoruz"
- Kastamonu Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kaan Yusuf Odacı:- "Bulunduğunuz ortamdaki havanın hem kalitesini hem de sağlığa nasıl etki ettiğini çok kolay bir şekilde görebiliyorsunuz"
- Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık:- "Sağlık alanında yapılan çalışmaları, faaliyetleri, hem kamu kurum ve kuruluşlarımızın hem üniversitemiz birimlerinin hem de diğer kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının, özel kuruluşların yapmış oldukları sağlık sahasındaki çalışmaları tanıtacağız. Toplumumuzu bu konuda aydınlatmayı hedefliyoruz"
- Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Nihat Yılmaz:- "Göz ardı ediliyor ama gürültü çoğu insanın sağlığını ve psikolojisini etkiliyor. Duyma kaybından kalp sağlığına kadar birçok konuda sorun"- "Safranbolu, Sakin Şehirler Ağı'na dahil edildi. Sakin şehir olması dolayısıyla Karabük'ün gürültü haritasını çıkartmak ve her an online izlenebilir gürültü ölçümleriyle halkımıza hizmet vermek istiyoruz"
- Projenin AR-GE Danışmanı avukat Adnan Dayan:- "Hiçbir eksiği yok. Dil yönetimi ve modellemesi bize ait. Tüm kodlar Türkiye'ye ait. Dolayısıyla herhangi bir şekilde dışarıya bağımlılığımız yok. Genel yapay zeka sınıfında global ölçekte bir program"- Projenin satış sorumlusu Ahmet Uğur:- "Almanya ve İsviçre hukukunu işledik. İlk hedefimiz bu ülkeler. Daha sonra tüm kıta Avrupası ülkelerinde satışa başlayacağız"
- Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde geliştirilen proje ile kara yollarının tüm kapasitesinden verimli bir şekilde yararlanmak için çözümler üretilecek - Doç. Dr. Ufuk Kırbaş:- "Netice itibariyle trafikte dikkat dağınıklığı, kafa karışıklığı, özellikle telefon kullanılması gibi durumlarda sürücülerin yaşadığı anlık olarak sorunların önüne geçebilecek bir altyapıyı da oluşturmuş olacağız"
- Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık:- "Sağlık alanında çözümlenmemiş pek çok sorun var. Bu sorunların çözümlenmesi için dünya büyük bir arayış içerisinde. Bu arayışta öncü ve etkin rol oynamak istiyoruz"
-Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan:-"Teknopark İstanbul, Türkiye’nin ileri teknolojiye sahip AR-GE ve inovasyon merkezi olarak teknoloji ve girişimcilik ekosisteminde kısa sürede çok önemli bir yere sahip oldu"
- Düzce Üniversitesi akademisyenleri, laboratuvar ve arı üretim sahasında yürüttükleri çalışmalarla gal arısının en zayıf olduğu dönemi belirleyerek yararlı böcek salımıyla zararlının etkilerini azaltmayı hedefliyor- DÜ Biyoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Barış Gülcü:- "Türkiye'de bu zararlıya karşı başka böcek salımı yapılsa da böcekler bölgesel şartlardan ötürü hiç karşılaşmıyor olabilir. Bölge şartlarının uygun olduğu zaman dilimine göre hareket ederek doğru zamanda doğru hamleyi yapmayı hedefliyoruz"