Hiroşima ve Nagazaki'nin üzerinden 74 yıl geçti

Hiroşima ve Nagazaki'nin üzerinden 74 yıl geçti.

Hiroşima ve Nagazaki'nin üzerinden 74 yıl geçti

Aziz milletimiz çok değerli halkımız saygıdeğer vatandaşlarımız bundan 74. Yıl önce bugün Dünyaya hükmeden Amerika Birleşik Devletleri tarafından insan hayatı haşere ve hayvan hayatına yönelik yakıcı ve yıkıcı zayiat verici Nükleer Biyolojik ve Kimyasal bir silah olan Atom silahının kullanıldığı bir gündür.

Her yıl 6 Ağustos ve 8 Ağustos geldiğinde bu utanç verici insan ve canlı katliamının yıldönümünün haberini Radyo ve Televizyonlardan dinlemek zorunda kalırız.

Bu katliamdan sonra ölen 140 bin kadın, erkek, çocuk ve diğer canlıların ölümüne insan ve Müslüman kanı taşıyan Türk vatandaşları olarak hepimizin canını sıktığı kesindir.

1 buçuk kilometre çapında her yeri kül eden ve 3 bin santigrat dereceye ulaşan bu bomba atıldığında çok kişi tıbbi yardım alamadan öldü.

Şehir’ e yardıma gelenler ise Radyoaktif serpintiden etkilenerek öldü. Batı Japonya’nın Çugoku Bölgesinde bulunan Hiroşima 1945 yılında ilk nükleer saldırıya uğrayan şehir olarak dünya tarihinde yerini aldı.

Bu bomba Pilot Paul Tibbets tarafından havadan karaya 600 metre kala bırakıldı. Atom bombası atıldığı gün yaklaştığında Amerikan Başkanı TRUMP çok nemli bir açıklama yaparak milyonlarca insanın ölümüne sebep olmaktansa Afganistan dâhil yabancı ülkelerden askerlerimizi çekip dünya barışına katkı da bulunacaklarını bildirmesi tarihi bir dönüm noktası ve Amerika için takdir edilecek bir stratejidir.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER