Teknolojiye yatırım yapan, Ar-Ge ile hafif, ter kokusunu karbonla yok eden, kırışmayan hatta uzaktan erişim ile ısınan takım elbiseler üreten Ramsey, 2023’te bölgesel bir marka olmayı hedefliyor. Zeynep Doğan, bu yıl yüzde 25 büyüme planları olduğunu söyledi.
Hazırgiyimde de farklılaşmanın yolu artık teknolojiden ve Ar-Ge’den geçiyor. 20 milyon TL yatırımla bir teknoloji şirketi kuran Gürmen Group, ikinci jenerasyonun yönetime gelmesiyle Ramsey ve Kip markaları ile yurtdışı atağına kalktı. Oyun planını 2023’te cironun yüzde 50’sini yurtdışından elde etmek üzerine kuran Gürmen, çok hafif, ter kokusunu karbon partiküllerle yok eden, kırışmayan hatta uzaktan aplikasyonla ısıtılan ceketleri piyasaya sunuyor.
Gürmen Group Markalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Doğan, şirketin 3 kurucusunun yönetime geçen 3 kızından biri. Doğan, 2018 yılı sonuçları ile 2019 yılı hedefl erine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Gürmen Group Markalar olarak 2018 yılını yüzde yüzde 20 büyüme ile kapattık. Son 2 senede açtığımız 13 mağaza ile Türkiye’de 38 şehirde 98 mağazaya ulaştık. Yurtdışında ise Güney Afrika ile RAMSEY’de uzak coğrafyaların kapısını açarken, KİP’te de Romanya ile Doğu Avrupa’ya açıldık ve toplam yurtdışı mağaza sayımızı 28’e yükselttik” dedi.
E’de yüzde 50 büyüme
2019 yılında sürdürülebilir karlı büyüme hedefl eri doğrultusunda yüzde 25 büyüme öngördüklerine dikkat çeken Doğan, “2018 yılında e-ticarette yüzde 50 büyüme gerçekleştirdik. Yurtdışı büyüme ve e-ticaret 2019 yılında da ajandamızın en önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. 2023 hedefimiz yurtdışında toplam 140 mağazaya ulaşmak. 2023’te ciromuzun yüzde 25’inin yurt dışı mağazalardan oluşmasını planlıyoruz. Bu yıl Orta Asya, Afrika, Doğu Avrupa ve Orta Doğu bölgelerinde; Güney Afrika, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Romanya, Irak, Libya ve Katar gibi ülkelerde 17 yeni mağaza açmayı hedefl iyoruz” açıklamasını yaptı.
Markalarıyla müşteri trafiğinde özellikle ‘genç’ erkek müşterilerin payında memnuniyet verici artışlar yaşandığının altını çizen Doğan, “Millennial kuşağı perakendede önemli bir yere sahip. İş gücünde artan payları ile birlikte harcama gücünde de önemli bir paya sahip olduklarını ve bu oranın her geçen dönem artarak devam edeceğini biliyoruz. Geleceğe emin adımlarla hazırlanmak adına Millennial müşteri payımızı artırmayı hedefl iyor bunun için de koleksiyonlarımızı olduğu gibi pazarlama stratejilerimizi de farklılaştırıyoruz. Netice olarak; 2018’de mağazalarımıza gelen 35 yaş altındaki müşterilerin payı yüzde 50’nin üzerine çıktı” dedi.
Dünya yenilenebili enerji ligindeki ilk Türk şirketi
2018 ile ilgili vereceğimiz bir diğer güzel haber ise sürdürülebilirlik ajandamız ile ilgili” diyen Doğan sözlerini şöyle tamamladı: “Çevreye, insana, doğaya ve kültürel dokuya karşı sorumluluk anlayışıyla faaliyetlerini yürüten bir grup olarak kullandığımız tüm elektrik miktarını ürettiğimiz yenilenebilir kaynaklardan karşılayarak dünyada yenilenebilir enerji ligi olarak kabul edilen ve dünyaca ünlü devlerin yer aldığı RE100 platformuna kabul edilen ilk Türk şirketi olduk.”
Yükselen Trendler: Ödediğime değer, kişiselleştirme ve deneyim
Yerli tüketicimize baktığımızda ‘ödediğime değer’ algısının her zamankinden önemli olduğu bir döneme girdik.
■ Yine önemli iki trend kişiselleştirme ve deneyim. Mağazacılıkta deneyimin her geçen gün daha önemli hale gelmesi ve yükselen kişiselleştirme trendinden ilham alarak RAMSEY’de mağazalarımızdaki özel alanlarda hayata geçirdiğimiz Made To Measure projesi ile müşterilerimize ‘kişiselleştirilmiş bir stil deneyimi’ sunduk ve çok güzel dönüşler aldık.
■ Dünyada spor giyimdeki yükselişi zamanında ve doğru okuyarak hazırladığımız; eşofmandan sweatshirte, denimden spor ayakkabıya oldukça beğeni toplayan ve özellikle de genç erkeklerin oldukça ilgisini çeken RAMSEY JEANS koleksiyonumuzu müşterilerimizle tanıştırdık ve bu alana yatırım yapmaya devam edeceğiz.