Öztürk, “Teknik anlamda yaptığımız geniş çaplı değişikliklerin başında 4 tekere, 4 fren, devrilmelere karşı tabla ve gergi amortisörler ile viraj gergi kollarının eklenmesiyle birlikte devrilme ve kaza riski en alt seviyeye indirilmiştir. Çiftçilerimizin günlük yaşamının bir parçası haline gelen, patpatlar diğer araçlara göre güvenli sürüşün yanı sıra, 1 ton yük taşıyabiliyor” dedi.
Bafra Küçük Sanayi Sitesi’nde hurdaya çıkan araçların şanzıman, diferansiyel, şaft ve direksiyon kutularının da değerlendirilen Patpatlar bölgenin yüksek kesimlerinde tarım yapan çiftçilerce tercih ediliyor.
“PLAKA VERİLSİN”
Atakum İlçesine bağlı Erikli mahallesinde çiftçilik yapan Tevrat Ayvaz, Köyde ürettikleri az miktardaki doğal ve organik ürünleri pazara getirebilmek için düşük yakıtlı patpatı tercih ettiğini söyledi.
Ayvaz, “Evet Patpat kazalarını basında görüyor ve çok üzüntü duyuyorum. Patpat kazaların başlıca sebebi teknik donanım ve sürücü hatasından kaynaklanıyor. Bu gün Bafra Sanayi sitesinde patpat üreten Kadir usta, biz kullanıcıların istekleri ve kendi tecrübesini de birleştirerek teknik donanımda yaptığı köklü değişikliklerle biz çiftçilerin güvenli bir şekilde kullanımına sunmuştur” dedi.
Tevrat Ayvaz, patpatlara da plaka verilmesini istiyor.
Böylelikle her çekiç tutan, her kaynak yapan patpat motoru üretemesin diyen Ayvaz,” Yüksek kesimlerde engebeli arazilerde yaşayan üretici düşük yakıt ve hem yük taşıma hem de ulaşımda kullandığı patpatla ürününü trafik cezası korkusu olmadan pazara getirebilmesi için plaka istiyoruz” diye konuştu.
Ayvaz, sözlerini yineleyerek Patpat motorlarında resmi olarak pazarlara ürün getirebilir hale getirilmesini istedi.
NAMIK AZGIN
Çok güzel kaç tl