BAFRA TAHIL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ OLAĞAN GENEL KURUL YAPTI

Samsun İli Bafra İlçesi Tahıl Üreticileri Birliğinin 02 Nisan 2015 tarihinde çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen, ‘2014 yılı çalışmalarının değerlendirileceği, genel kurul toplantısı yapıldı.

BAFRA TAHIL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ OLAĞAN GENEL KURUL YAPTI

     Samsun İli Bafra İlçesi Tahıl Üreticileri Birliğinin 02 Nisan 2015 tarihinde çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen, ‘2014 yılı çalışmalarının değerlendirileceği, genel kurul toplantısı”,  Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri Muhammed Öztürk ve C. Cahit Üngüder gözetiminde yapıldı.

     5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanununun 10. Maddesindeki niteliklere ve üye kayıt defterindeki kayıtlara uygunluğu beyan edilip onaylanarak hazırlanan ve üyelerin incelemesine sunulan Hazirun listesinde kayıtlı 462 üyeden 69 üyenin hazır bulunduğu, ancak, ertelenen toplantı olduğu için çoğunluk şartının aranılmayacağı anlaşılmış ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 

     Samsun İli Bafra İlçesi Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker’in açılış konuşmasıyla başladı. Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Divan Heyetinin seçimine gidildi.  Divan Başkanlığına İbrahim Uçar, Katipliklere ise;  Mehmet Ali Sönmez ve Mesut Gamsız oğlu    oy birliği ile seçildi.

      Yönetim Kurulu faaliyet raporu Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker tarafından,  denetim kurulu raporu ise; Mustafa Hacıoğlu tarafından okunarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oy birliğiyle ibra edildi.2014 yılı Bilançosu ve gelir-gider hesapları yönetim kurulu başkanı Hasan Toker tarafından okundu,  oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. 2015 yılı tahmini bütçesi kurulu başkanı Hasan Toker tarafından okundu oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

       Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilen nakdi ve ayni her türlü destek ve primlerin üyeler adına başvurularının yapılması için üyelerden yetki alınması ve gelecek nakdi ve ayni desteklemelerden üyelik aidatının ve üyelerin birliğe borçlarının mahsup edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi oya sunuldu ve anılan hususlarda yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.  

       Birlik tüzüğünün 9. Maddesinin “b” bendinde belirtilen “üyelere sağlanan danışmanlık veya hizmet bedeli karşılığında alınan ücretlerin tespitinde uygulanacak oran konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi hususları görüşüldü ve; İyi Tarım uygulaması yapan üyelerimizden dekar başına aldıkları destekten 1,00 (Bir) TL, ÇATAK uygulaması yapan üyelerden ise dekar başına aldıkları destekten 4.00 (Dört)  TL kesinti yapılması ve Birlik hesabına geçirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

       Birlik aracılığıyla üyelere yapılacak her türlü projeler, üyelere sağlanacak ayni ve nakdi projeler, üyelere iç ve dış piyasalardan alınan hizmetlerin yapılmasında üyelerden alınacak hizmet bedelinin tayını hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi, görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Denetleme yönetmeliğinin ikinci bölümünde (5. Madde) belirtilen Bağımsız Mali Denetimin Bakanlıkça yetkilendirilen bir mali müşavirlik kuruluşuna yaptırılmış olduğu ve yetkili kuruluş tarafından gerekli inceleme yapıldıktan sonra olumlu görüş içeren raporun düzenlendiği anlaşılmış ve dosyasına konuldu. 

      Yönetim kurulu kararı ile haklarında geçici ihraç kararı verilen üyelerin üyelikten çıkartılması hususugörüşüldü; hakkında geçici ihraç kararı bulunan üye olmadığı için oylama yapılmamasına karar verildi. Birlik adına iktisadi işletme kurulması, ticari işlemlerin iktisadi işletme üzerinden yürütülmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi hususu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

       Birlik tüzüğünün 4. maddesinin yönetim kurulumuzun 10 Mayıs 2014 tarih ve 108 nolu kararıyla ilan ve gündemde yazılı olduğu gibi değiştirilmesi hususu görüşüldü.  Yönetim kurulu tarafından tüzüğün 4. maddesinin değiştirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına usulüne uygun olarak müracaat edildiği ve Bakanlığımızın 05 Şubat 2015 tarihli 17 sayılı olurlarıyla, Samsun ili Bafra ilçesi Tahıl Üreticileri Birliği tüzüğünün yazılı olan yeni şekline izin verildi. Birliğin tüzüğünün 4.maddesinin eski ve yeni hali okunarak, genel kurulun oyuna sunuldu. Birlik tüzüğünün 4. maddesi yeni şekliyle, yani; Madde 4- “Bafra Tahıl üreticileri tarımsal birliğinin üretim bölgesi Bafra, Alaçam, Yakakent ve Ondokuzmayıs ilçeleri mülki sınırları içindeki tarım arazileridir"  şeklinde değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

         Kuraklıkla ilgili her hangi bir sıkıntının bu sene olmayacağını belirten Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Kadir Güven, “Hububat destekleri ile müracaat süremiz 4’üncü ayın sonuna kadar devam ediyor. 2014 yılı içerisinde biliyorsunuz 2015 yılı ÇKS müracaatlarını da almıştık. Bu süreç 6’ıncı ayın sonuna kadar devam ediyor. 2015 yılı büyük bir ihtimalle, seçimden sonraki süreçte, 2016 yılı ekilişleri ile ilgili müracaatlar alınmaya başlayacak. Artık bundan sonra ki; süreçte, takip edilen yılın müracaatları bir yıl önceden alınmış olacak, ÇKS desteği karşı sizin arazi beyannameniz, hep bir önce ki; yılda olacak, yani 2016 yılındaki müracaatı 2015 yılında yapmış olacağız” dedi.

                   NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER