Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, “Kaymakamlığımızın devlet – vatandaş işbirliğiyle başlattığı proje kapsamında Yakıntaş Mahallemizde geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirildi. 203 dekarlık mera alanında ıslah çalışmaları başlatılma kararı alındı. Bu proje doğrultusunda mera alanında 203 dekarlık alanda 2015-2016 -2017 yılları Mart ayında gübreleme, mera alanında bulunan dikenlerin temizlenmesi, mera kapsamında yapılıp mera alanının etrafının çevrilmesi, mera alanı sulukların yapılması işlerinin yapımı planlanmıştır. Konuyla ilgili Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Orman İşletme Müdürlüğü kendi mevzuatları çerçevesinde mera ıslah çalışmalarını gerçekleştirebilecekleri hususunda taahhüt vermiştir” dedi.
Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya ovası ve Doğu Karadeniz projeleri kapsamındaki illerde, mevcut damızlık sığır ve koyun işletmelerinin yenilenmesi ve damızlık erkek materyal alımların desteklenmesi projesinde uygulanacak yatırım konuları hibe oranı (%) inşaat yeni inşaat ve tadilat %50,hayvan alımı %80 olduğunu belirtti.
HİBE PROGRAMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR
Gerçek ve tüzel kişilerin başvuru yapabileceğini belirten Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, “Gerçek kişiler başvuru tarihinden en az bir yıl önce bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi kayıt sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde ise, en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100,en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan bireyler başvurur. Tüzel kişiler olarak başvuru tarihlerinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun-Keçi kayıt sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş koyun keçi kapasiteli aktif işletmesi olan tüzel kişiler desteklemeden faydalanır” diye konuştu.
NAMIK AZGIN