Karadenizli ustadan "beşli özçekim çubuğu"

- Giresunlu demir doğrama ustası Caner Çiftçi, sosyal ağlar üzerinden aynı anda beş kişi ile görüntülü görüşebilmek için hurda malzemelerden "topur" adını verdiği özçekim çubuğu imal etti - Çiftçi: - "Beş kişinin yapacağı canlı bağlantıları tek aparat sayesinde gerçekleştiriyorum"

Karadenizli ustadan

GİRESUN (AA) - ATAKAN ÇITLAK - Giresunlu demir doğrama ustası Caner Çiftçi, sosyal ağlar üzerinden aynı anda beş kişi ile görüntülü görüşebilmek için hurda malzemelerden özçekim çubuğu imal etti.

Görele ilçesinde yaşayan Çiftçi, yörede "topur" olarak adlandırılan beşli fındık çotanağından esinlenerek, hurda elektrikli ısıtıcı ve koltuk parçalarını kullanıp özçekim çubuğu yaptı. Çiftçi'nin 35 liraya imal ettiği özçekim çubuğu, görenlerin ilgisini çekiyor.

Caner Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasada değişik özelliklerde tekli özçekim çubuklarının satıldığını söyledi.

Sosyal ağları sık kullandığını belirten Çiftçi, aynı anda hepsine birden bağlanabilmek için çoklu selfie çubuğu oluşturmaya karar verdiğini anlattı.

Çiftçi, piyasadaki özçekim çubuklarının istediği özellikte olmadığını ifade ederek, "Bunun üzerine özçekim çubuğu yapmak için çalışmaya başladım. Bir kaç haftalık çalışma sonrası beşli sistemi hazırladım." dedi.

Özçekim çubuğunu hurda malzemelerden imal ettiğini dile getiren Çiftçi, şöyle konuştu:

"İş yerimde bulunan ve hurdaya çıkmış bir koltuğun ayaklarını söktüm. Demir aksama piyasada satılan özçekim çubuklarının telefon tutucularını ekledim. Yine elektrikli ısıtıcılarda bulunan ayak bağlantısını sağlayan boru aksamı ile yaptığım düzeneği birleştirdim. Özçekim çubuklarının çalışmasını sağlayan sistemi de buna ekledim. Böylelikle çoklu özçekim çubuğunu elde ettim."

- "Bölgenin tanıtımına katkı sunmayı arzu ediyorum"

Çiftçi, düzenek sayesinde aynı anda beş kişi ile görüntülü görüşebildiğini, yine farklı sosyal ağlar üzerinden de canlı yayınlar yapabildiğini bildirdi.

Çoklu özçekim çubuğu sayesinde akrabaları ve arkadaşları ile aynı anda görüntülü sohbet edebildiğine dikkati çeken Çiftçi, "Yine farklı sosyal ağlardan, bulunduğum bölgeden anlık görüntüler de paylaşabiliyorum. Beş kişinin yapacağı canlı bağlantıları tek aparat sayesinde gerçekleştiriyorum." diye konuştu.

Çiftçi, imal ettiği özçekim çubuğuna hem fındıktan hem de üyesi olduğu Çotanak Off Road Kulübünün isminden esinlenerek, yörede beşli fındık olarak adlandırılan "topur" ismini verdiğini ifade etti.

Topuru görenlerin önce şaşırdığını anlatan Çiftçi, sonra ilgilendiklerini ve kullanmak istediklerini aktardı.

Caner Çiftçi, kulüp olarak yaylalarda gerçekleştirdikleri etkinlikleri topur sayesinde çeşitli sosyal ağlarda canlı yayınlamayı planladığını, böylelikle de bölgenin tanıtımına katkı sunmayı arzu ettiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER