Bir toplumda örnek olarak gösterilen veya gösterilebilecek gençlere bakıyorum. Hayallerini sorduğumuzda, gelecek ile ilgili planlarınız nedir diye sorulduğunda... Çoğundan aldığımız yanıtlar, kariyer sahibi olmak, yüksek lisans ve doktora yapmak sonrasında ise ingilizce için yurt dışı yapıp ya yurt dışında kalmak veya yurt içinde yükselmek, müdür, yönetici olmak ve bunun gibi vb. hayallerinin olduğunu söylemektedirler. Tabi ki haklılar. Kim istemezki ?
Ama bir gencimizde demiyorki ben insanlığa hizmet edeceğim, tabiki her insan para kazanması, kendini veya ailesini geçindirmesi gerekmektedir. Bu tabi ki olmazsa olmaz bir durumdur. Gençlerimiz ekonomik gücünü eline aldıktan sonra gönüllü olarak insanlığa, gençliğe, çocuklara, kimsesizlere, garibanlara ve benim hayatıma sahip olmayan insanlara vb. Hizmetler edeceğim demiyor. Çoğunun hayali yükselmek, kariyer yapmak veya müdür olmak ile ilgilidir. Bu hayaller sizce ne kadar içten, ne kadar samimi ve dürüst ? Programlanmışlar gibi....
Gençlerimiz belkide ne istediğini tam olarak bilmemektedir. Meslek liseleri ve üniversiteler gençlerimizi yetiştirdiği alanlarda tam uzmanlaşmadan mezun etmektedirler. Örnek gençler olalım. Herkes doktor, avukat veya mühendis olacak diye bir kaide yok. Aslında en büyük sorun ailelerin çocuklara seçme şansı vermemesidir. Çocukları şartlamalarıdır. Diyeceğim, çocuklarınızın hayallerine balta vurmayın, gerçekleştirmelerine yardımcı olun. Çocuklarımız bu ülkenin gelecekteki mimarlarıdır. O yüzden çocuklarımızın hayallerine destek olalım. Bu hayata bir kere gelen insan ve oğlu yapacağı güzel işler için en azından bir kerede olsa maddi ve manevi desteklenmeyi hakediyor. Çünkü hayallerinin peşinden koşan gençler desteklenirse ve sonucunda hayallerini gerçekleştirirse bu durum binlerce gencimize örnek olacaktır. Sözlerimi bitirirken gençlere tek birşey demek istiyorum. "Yol olan yerden gitmeyin, yol olmayan yerden gidin. İz bırakın" sağlıcakla kalın.