İSTANBUL’DA BÜYÜK BAFRA BULUŞMASI

İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF), İstanbul Bafraspor ve BADEF’e bağlı Bafra derneklerinin işbirliği ile birincisi düzenlenen “BÜYÜK BAFRALILAR BULUŞMASI” İstanbul Topkapı Labella Premium’da yapıldı.

İSTANBUL’DA BÜYÜK BAFRA BULUŞMASI

Program son günlerde ülkemizde meydana gelen terör olaylarında şehit düşen güvenlik kuvvetleri ve tüm şehitler için Mustafa Urhan’ın Kur’an Tilaveti ile başladı ve dua edildi.

 

Programda ilk olarak Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hacıoğlu konuşma yaptı.

 

Hacıoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Bizler Bafra Dernekler Federasyonu olarak 13 dernekle İstanbul’da bir araya geldik. Bu birlikteliği bu derneklerimizin bir araya gelmesi ile oluşan federasyonumuzla sağladık. Üç aylık bir çalışmayla bu gecenin organizasyonunu değerli ve tecrübeli ağabeylerimizle ve derneklerimizle teşekkül ettirdik. İnşallah bu akşam burada hep beraber güzel bir gece geçireceğiz, hasret gidereceğiz.

 

Programa bizleri kırmayıp katılan başta vekilimiz Sayın Orhan Kırcalı beye, Bafra Kaymakamımız Sayın Halis Arslan Beye, Bafra Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin beye, Bafra Ticaret Odası Başkanı Sayın Göksel Başar beye, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sayın Osman Tosuner beye ve tüm katılımcı hemşerilerime teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmadan sonra ise İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) yönetimi, İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Halil İbrahim Mete, Bafra Çetinkaya Derneği Başkanı Ahmet Çelik, Bafra Yakıntaş Köyü Derneği Başkanı Necati Karagöz, Bafra Ozon Köyü Derneği Başkanı Fatih Demir, Ayazağa Bafralılar Derneği Başkanı Aslan Koparan, Bafra Dedeli Köyü Derneği Başkanı Mustafa Ünal, Beşyüzevler Bafralılar Derneği Başkanı Şenol Fırtına-Erkan Çil, Bafra Kolaylılar Derneği Başkanı Rıfat şen, Gerze Bafralılar Derneği Başkanı Abdullah Şahin, Bafra Dereler Köyü Derneği Faruk Önday, Kıraç Bafralılar Derneği Başkanı Muhammer Durmuş, Bafra Düzköylüler Derneği Başkanı Kerem Alışkan ile tüm yönetim, Kadın Kolları üyeleri ile birlikte selamlama yaptılar.

 

Daha sonra Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, SAMKON Onursal Başkanı ve ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Kaya Aşcı, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş konuşma yaptı.

 

İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Fatih Demir, yönetimi, teknik heyeti, futbolcuları protokolün katılımı ile davetlilere tanıtıldı.

 

İstanbul Bafra Dernekler Federasyonunun düzenlediği gecede Dernek Basın Danışmanı Ahmet Mavi’nin büyük gayretleri ile Bafra’nın tanıtımı için habercilik yönünden yakın ilgi gösteren TGRT Haber’den Sultan Akten, FOX Tv’den Gülbin Tosun, CNN’den Emre Tilev, TRT Spor’dan Emin Gökçegözoğlu, DHA’dan (Doğan Haber Ajansından) Mustafa Erdoğan’a gecenin anlamına binaen plaket sunumu yapıldı.

 

Daha sonra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir konuşma yaptı.

Konuşmasına bir dörtlükle başlayan Başkan Şahin, konuşmasında şunları ifade etti:

 

“Bayrağız biz lekesiziz temiziz

Ummanız biz okyanusuz deniziz

Türk oğluyuz özde sözde eriz biz

Maziden geliriz Atiye doğru.

 

Değerli hemşehrilerim bu anlamlı gecede beraberiz. Ancak ülkemiz üzerine oynanan oyunlar nedeni ile ağzımızın tadı alınmaya çalışılıyor. Ankara’da ve birçok yerde insanlarımıza terör saldırısı düzenleniyor. Birçok yaralımız ile birlikte şehitlerimiz var.  Bu vesile ile onları da anmadan geçemeyeceğim. Hepsini minnet ve şükranla anıyorum. Bu memleketi bölmek isteyenlere Cenab-ı Allah fırsat vermesin. Onlar akıttıkları kanda çok tez zamanda inşallah boğulacaktır.

 

Hemşehirlerimizin bir ve beraber olması bizleri gururlandırıyor. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bütün ilçelerimizle birlikte Samsunluyuz ve Samsunlu olmaktan da büyük gurur duyuyoruz. Burada Bafralılar olarak özelde bir program yapıldı. Bütün ilçelerimiz önce kendi içlerinde bir ve beraber olacak sonra hep birlikte Samsun olarak güçlü olacağız daha sonra da ülkemiz diri ve iri olacak. Memleketimiz insanlarının değerlerini, kültürlerini, birlik ve beraberliklerini koparmamalarında bu derneklerimizin büyük önemi var. Bu gönül vererek yapılan işleri başarmak kolay değil. O nedenle bu kardeşlerimiz bir kez daha kutluyorum.

 

Bafra’mızda hükümetimizin ve yerel yönetim olarak bizlerin yapmış olduğu çalışmalarla büyük bir değişim oldu. Bafra artık çağdaş modern bir şehir olma yolunda büyük bir yol aldı. Biz Bafra’da beş önemli hedef belirledik. Kaymakamlık, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve tüm sivil toplum örgütleri, ilçe teşkilatımız milletvekillerimiz ile beraber Bafra’da Tarımda katma değerin artması için çalışıyoruz. İkinci olarak da Sanayileşme ile ilgili çalışmalarımız var. Bizim Organiz Sanayi Bölgesinde şu anda 20 tane faal olarak çalışan, 10 tane de proje ve inşaat aşamasında olan fabrikamız var. İkinci etap olarak da Medikal OSB çalışmalarımız var. Bütün çalışmalar aşağı yukarı bitti, yakın zamanda son noktayı koyacağız. Bu çalışmayla birlikte binlerce insanımız istihdam edilecek. Bunun yanında aynı zamanda Sera OSB’yi de kurduk. Çalışmalar bitmek üzere. Bafra’mız inşallah çok yakında ekonomik anlamda daha da güçlenecek, göç verev değil göç alan bir ilçe haline dönüşecek. 

 

Üçüncü olarak da Turizm ile ilgili önemli çalışmalarımız var. Başta Kuş Cenneti, Kaya Mezarları, İkiztepe Ören Yeri, Çetinkaya Köprümüz, Deniz Fenerimiz ile turizm ile ilgili çok önemli kazanımlar elde edeceğiz.

 

Dördüncü olarak Bafra’mızın tanıtımı açısından Yamaç Paraşütü uçuşları ve Balon Gezileri yaptık, inşallah devam ettireceğiz. Tanıtıma büyük önem veriyoruz.

 

Bunun yanında şehrimize doğalgaz geldi ve ilçemiz daha temiz bir havaya kavuşuyor. Hükümetimiz ilçemize Devlet Hastanesi, Duble yollar, Spor Salonu, Şehir Stadı, Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi kazandırdı. İnşallah gelecekte Bafra’mız daha da güzel olacak.

 

Beşinci olarak da Fakülteleşme çalışmalarımız var. Kaya beye bir kez daha teşekkür ediyorum Bafra’mıza Turizm Fakültesi’ni yaptılar. Şu anda da İşletme Fakültesi’ne YÖK tarafından onay verildi. Bakanlar Kurulu’nun imzası sonrası inşallah ikinci fakülte de hayata geçmiş olacak. Devamında da yeni bir fakülte daha aldığımızda Bafra bir Devlet Üniversitesi’ne kavuşacak. Bu beş hedef için hep birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.“

 

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise şunları söyledi:

 

“Biz ilçede birlik ve beraberlik içerisinde Bafra’mızın kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalar Bafralılara helal olsun. Bu arada vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anmak istiyorum.

 

Yaklaşık bir buçuk yıldır Bafra’da görev yapan bir kaymakam olarak özellikle en son köyümüzden en yakına kadar bütün mahallelerimize hâkimiz. Her yeri geziyor dertlerini dinliyor ve çözmeye çalışıyoruz. Valimize ve Büyükşehir belediye başkanımız teşekkür ediyorum kendilerinin de büyük emekleri vardır.

 

Biz sizi takip ediyoruz sizden de Bafra’ya kulak vermenizi istiyoruz. İlçemizi takip edin. İlçemize sizden de bir takım katkılar bekliyoruz. Gönlümüz ve kapılarımız sizlere açık.” Dedi. Son olarak geceyi düzenleyen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

Ak Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı ise konuşmasında şunları söyledi:

 

 “Saldırılarda hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi saygıyla yâd ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Biz çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Her karışı şehit kanlarıyla sulamış bu topraklarımızı içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlar bize fazla görüyorlar. Ancak şunu unutuyorlar, Bafra, Samsun, Karadeniz ve tüm Türkiye bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde olduğu müddetçe bunlar umduklarını bulamayacaktır. Bunların kökleri kazınana kadar mücadele devam edecektir.

 

Artık tüm dünya görmeye başladı karşılarında Allah’ın izniyle Büyük Bir Türkiye Var. Bu buluşmada ben Büyük Türkiye’nin bir parçasını görüyorum.”

 

Konuşmasının sonunda “Ben aranızdan çıkan bir Bafralı kardeşiniz olarak tüm Türkiye’yi temsil etmenin yanında tabi ki Samsun milletvekiliyim. Bizi seçen vatandaşlarımıza karşı bir sorumluluğumuz da var. O sorumluluğu yerine getirmek için var gücümüzle yerine getireceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Gecenin sonunda ise Protokole plaket takdimi yapıldıktan sonra ise derneğe yardım amaçlı çekiliş düzenlendi.

 

Gecede Bafra ZALPA Kaymaklı Lokum Evi tarafından Bafra’ya özgü Kaymaklı Lokum ve Nokulu stant kurularak tanıtıldı. İkramlarda bulunuldu.

 

Bafra Belediyesi ise “BÜYÜK BAFRALILAR BULUŞMASI”nda stant kurarak ilçenin tanıtımı ile ilgili görsel dergi ve hediyelik dağıtımı yaparak davetliler tarafından takdir topladı.

 

Geceye Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Halis Arslan,İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı Samsunlu Yaşar Karadeniz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İstanbul Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, SAMKON Onursal Başkanı ve ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşcı, İstanbul Kadıköy Bafralılar Derneği Başkanı Bülent Aslan, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş ve Yönetimi, Ankara Samsun Sanayici Yönetici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yılmaz ve Yönetimi, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Yönetimi, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır, Bafralı İşadamları, İstanbul’da bulunan Samsunlu Dernekler Başkanları ve yönetimi, Avrupa Gol Kralı Samsunlu Tanju Çolak, Bafralı Mahalle Muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Büyük Bafralılar Buluşması’nda İstanbul Bafraspor Kulübü eski Başkanı İşadamı Aydın Dursun, İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği eski Başkanlarından Kazım Yıldız ve Ailesi de geceye katılarak onur verdiler.


Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER